Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
358,70 Ft
Euró
390,18 Ft
Font
463,01 Ft
Bitcoin
66,737 $

Forradalmi áttörés jöhet az Apple és a Tesla akkumulátorainál

A világmárkák beszállítója maga is nagy név az iparágban, áttörésről adott hírt a TDK.

...svg content...Fotó: illusztráció | unsplash
Smart

Bense Róbert

Szerkesztő

A szilárdtest-akkumulátoroké a jövő, a japán TDK (igen, amit a videókazettákról ismerünk leginkább errefelé) pedig bejelentette, hogy újgenerációs akkujaik csaknem százszor hatékonyabbak, mint az eddigiek.

A hagyományos lítium-ion technológiához képest sokkal fejlettebb, lítiumötvözetből és szilárd elektrolitból készülő akkumulátor a Tesla és az Apple beszállítója szerint rendkívül biztonságosan használható. Soron kívül Külföldre ment a gyerekbántalmazó karateedző

Egyelőre várhatóan kisebb vezeték nélküli eszközökben, így fülhallgatókban, valamint okosórákban találkozhatunk ezekkel, és hamarosan már a forgalomban is kerülnek az első ilyen eszközök – írja a Cybernews.

A TDK közleménye szerint a következő lépés az akkumulátorcellák és azok csomaggá fejlesztése, valamint a tömeggyártás felé való továbblépés lesz. Ez vélhetően meg is valósul, hiszen a nagy autógyártók is intenzíven kutatják a technológiát, amiben a japánok most óriási előrelépést értek el.

A szilárdtest-akkumulátorok számos előnnyel rendelkeznek a hagyományos lítium-ion akkumulátorokkal szemben. Amellett, hogy biztonságosabbak és nagyobb az energiasűrűségük, hosszabb az élettartamuk és sokkal gyorsabban tölthetők. Mindazonáltal számos kihívást kell még leküzdeni, többek között az anyaghiányt, a magas előállítási költségeket is.

Jó hírt közölt utasaival a Wizz Air

Az egész világon jelentkező informatikai probléma a Wizz Air-t sem kerülte el.

Szoros vereség az olaszoktól a magyar férfi vízilabda-válogatott olimpiai felkészülési mérkőzésén

A magyar férfi vízilabda-válogatott 15-14-es vereséget szenvedett az olasz csapattól egy ötméteresekkel eldöntött felkészülési mérkőzésen Szirakúzában.