Dollár
402,65 Ft
Euró
406,14 Ft
Font
480,42 Ft
Bitcoin
23,482 $

Fontos kijelentést tett a koronavírus-tesztelésről a világhírű szakértő

Újdelhi, 2021. január 22. A köztársaság napja alkalmából rendezett újdelhi díszszemle és felvonulás próbáján részt vevő katonától vesznek mintát koronavírus-vizsgálathoz az indiai fővárosban 2021. január 22-én. MTI/EPA/Radzsat Gupta
not image

Nagy Noel

2021. március 26. - 22:02

Dr. Michael Osterholm, a Minnesotai Egyetem Fertőzőbetegségek Kutatóközpontjának vezetője úgy véli, hogy a koronavírus-tesztelést még hosszú ideig kell folytatni a jövőben is, amennyiben gyanús tüneteket érzékelnek egy betegen.

A koronavírus-járvánnyal gyakorlatilag egy időben az életünk részév vált a koronavírus-teszt is, amellyel elsősorban diagnosztizálják a fertőzés meglétét. A legbevettebb továbbra is a PCR-teszt, amely meglehetősen magas hatékonysággal azonosítja be a betegséget.

Soron kívül 300 embernek kellett elhagynia egy társasházat a Corvin sétányon Budapesten

Valamennyi ország, amely rendkívül sikeresen tudta kezelni a járványt, az agresszív tesztelés taktikáját választotta, ilyen volt Vietnam és kezdetben Németország is. Habár a magasabb tesztszám magasabb fertőzési számot is eredményez, azonban időben be lehet azonosítani és karanténba lehet zárni a betegeket, így potenciálisan sok későbbi gócpontot meg lehet akadályozni.

Dr. Michael Osterholm világhírű szakértő pedig úgy gondolja, hogy a jövőben is rendkívül fontos marad számunkra a tesztelés. Olyannyira, hogy akár „örökké” is tesztelhetünk, vagyis az életünk biztos részévé válhat a koronavírus-szűrés, amennyiben gyanús tüneteket produkálunk:

„Örökké tesztelnünk kell azokat az embereket, akik a koronavírussal egybeeső klinikai tünetei vannak. A vírus nem fog felszívódni a világból. Ne felejtsük el, hogy több milliárd ember él szegény vagy fejlődő országban, akiknek nincs úgy hozzáférésük a vakcinákhoz, valamint a variánsok is könnyen tudnak ott terjedni”

idézte a CNN.

Osterholm hozzátette, hogy a koronavírus-tesztelés azért is lesz fontos a jövőben, mert ezzel le tudjuk nyomozni, hogy mennyire hatékonyak a jelenlegi vakcinák és be tudjuk lőni, hogy kell-e majd „emlékeztető” adag a szervezetünknek.