Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,829 $

Földrengés történt Romániában

Vasárnap 3,6-es erősségű földrengés volt Vrancea megyében, 90 kilométeres mélységben.

...svg content...Fotó: Unsplash
Európa

Koós Alexandra

Szerkesztő

Az országos földfizikai intézet (INCDFP) szerint vasárnap 10 óra körül 3,6-os erősségű, gyenge földrengés volt a romániai Vrancea szeizmikus zónájában. A földrengés 90 kilométeres mélységben következett be, s a következő települések közelében történt:

Focșani-tól 32 kilométerre északnyugatra, Buzău-tól 73 kilométerre északnyugatra, Sepsiszentgyörgytől 79 kilométerre keletre, Bârladtól 82 kilométerre délnyugatra, Bákótól 84 kilométerre délre, Brassótól 94 kilométerre keletre. Minderről a Maszol számolt be, hozzátéve, hogy áprilisban eddig 14 földrengést jegyeztek fel az országban. Soron kívül Fico elleni merénylet: a rendőrség nem tartja kizártnak, hogy a merénylő nem magányos farkas volt

Azok a Richter-skála szerint 2,4 és 3,6 közötti erősségűek voltak, míg az idei legnagyobb földrengés 4,3-as erősségű volt, és január 15-én következett be Vrancea megyében. Tavaly a legnagyobb romániai földrengést – 5,7-es erősségűt – Gorj megyében mérték február 14-én, 6,3 kilométeres mélységben – jegyzik meg.

Korábban arról is beszámoltunk, hogy egy héttel ezelőtt 4,3-as erősségű földrengés rázta meg Afganisztánt, ám a rengéseket Tádzsikisztánban, Üzbegisztánban és Kirgizisztánban is érezni lehetett. De a múlt hét folyamán New Yorkban is földrengés volt: a 4,8-as erősségű rengés miatt sokan megrémültek és az utcára rohantak.