Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

6,3-as erősségű földrengés rázta meg Pakisztán egyes részeit

Fotó: Mentőalakulatok járművei várakoznak egy étterem parkolójában, miután egy piknikező társaságot szállító csónak felborult a Pakisztán északkeleti részén lévő Tanda-tavon 2023. január 29-én. MTI/EPA/Basit Gilani
Ázsia
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A helyi meteorológiai hivatal beszámolója alapján a rengés 150 kilométeres mélységben következett be, epicentruma pedig Tádzsikisztánban volt.

A jelentések szerint vasárnap 6,3-as erősségű földrengés rázta meg Pakisztán egyes részeit, de egyelőre nem érkezett beszámoló annak kapcsán, hogy voltak-e halálos áldozatok vagy jelentősebb anyagi veszteség.

Soron kívül Megszületett az újabb ítélet L.L. Junior kisfiának halálos balesete ügyében

A helyi meteorológiai hivatal beszámolója alapján a rengés 150 kilométeres mélységben következett be, epicentruma pedig Tádzsikisztánban volt, s a legutóbbi rengést 12:54-kor regisztrálták (keleti hosszúság 69,65, északi szélesség 38,65).

Majd az Európai-Mediterrán Szeizmológiai Központ – amely a tömegesen beérkező információk alapján követi nyomon a történéseket – közölte, hogy a földrengés a pakisztáni Pandzsáb tartományban lévő Attock közelében történt.

A Radio Pakistan hozzátette, jelenleg nincs információjuk arról, hogy történt-e haláleset, viszont a rengést több helyen, így Iszlámábádban, Rawalpindiben és az ország más területein is érezték – derül ki a Times of India beszámolójából.

Sajnálatos módon mindez nem minősül újdonságnak, ugyanis Pakisztán földrengésveszélyes régióban fekszik, s a legsúlyosabb eset 2005-ben történt, amikor több mint 74 ezren vesztették életüket egy földrengés miatt.