Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
372,01 Ft
Euró
394,63 Ft
Font
462,31 Ft
Bitcoin
63,434 $

2,8-as erősségű földrengés rázta meg Illinois déli részét

Egyelőre sem károkról, sem sérültekről nem érkezett jelentés.

Fotó: Unsplash/Jens Aber A kép illusztráció.
Észak-Amerika

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

Az amerikai földtani intézet (USGS) jelentése szerint 2,8-as erősségű földrengést jelentettek Illinois déli részén, Missouri államhatárának közelében. A földmozgást helyi idő szerint csütörtök este 6 óra 55 perc körül észlelték Germantowntól északra, St. Louistól mintegy 64 kilométerre keletre, alig több mint 22,5 kilométeres mélységben.

Egyelőre nem érkezett jelentés sem károkról, sem pedig sérültekről. A földrengés kapcsán az Illinois-i Vészhelyzet-kezelési Ügynökség és a Nemzetbiztonsági Hivatal megosztotta, az állam egyes részei a 241 kilométer hosszú New Madrid szeizmikus zónán belül helyezkednek el, de Arkansas északkeleti, Missouri délkeleti és Tennessee nyugati részei szintén az övezeten belül vannak. Soron kívül Magasabb fokozatra emelték a terrorkészültséget Magyarországon

Fél éven belül ez volt a második földrengés az államban: novemberben egy 3,6-es erősségű földrengés rázta meg Illinois északi részét és három másik állam egy részét. A rengés központja az Illinois állambeli Standard közelében volt, Chicago belvárosától mintegy 161 kilométerre délnyugatra, az USGS szerint.

Dobrev Klára Magyar Péterről: a politikának nemcsak a celebkedésről kellene szólnia

A politikus többek között azt is elmondta, hogy mire számít az idei választáson, és hogy mit gondol a TISZA Párt alelnökéről.

Eljött a nagy nap, élőben adja a tv a Barcelona-PSG meccset

A Bajnokok Ligája negyeddöntőinek visszavágója következik, amiket élőben közvetít a televízió, melyekre milliók kíváncsiak, szerte a világon.