Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,33 Ft
Euró
380,28 Ft
Font
443,37 Ft
Bitcoin
43,962 $

Film készül a Titan tengeralattjáró tragédiájából

A Titan tengeralattjáró megsemmisülése körüli eseményeket elmesélő film elkészítéséért a MindRiot Entertainment lesz a felelős.

Fotó: A Maxar Technologies műholdfelvételén az eltűnt Titan búvárhajót keresik az Atlanti óceánon 2023. június 22-én. A keresőakció megtalálta a víznyomástól összeroppant Titan darabjait az óceánfenéken, a fedélzetén tartózkodó öt embert halottnak nyilvánították. Az OceanGate amerikai magánvállalat turisztikai célokra használt, mintegy 6,5 méter hosszú búvárhajója június 18-án indult útnak egy félnaposra tervezett merülésre a Titanic roncsaihoz. A fedélzetén a cég vezérigazgatója, Stockton Rush, valamint Shahzada Dawood pakisztáni-brit üzeltember és 19 éves fia, Suleman Dawood, valamint Paul-Henri Nargeolet kapitány, a francia haditengerészet veteránja és Hamish Harding brit milliárdos tartózkodott. MTI/EPA/Maxar Technologies
Észak-Amerika

Szabó Kata

Szerkesztő

A Titan tengeralattjáró katasztrófája világszerte nagy visszhangot váltott ki, a hatóságok pedig még mindig keresik a választ a történtekre. Mindez azonban nem gátolja meg a hollywoodi filmstúdiót abban, hogy a katasztrófát megfilmesítse.

A Deadline beszámolója szerint E. Brian Dobbins lesz a film társproducere, Justin MacGregor és Jonathan Keasey pedig társ-forgatókönyvíróként tevékenykedik majd.

A készítők szerint a  film nem csak a tengeralattjáró-tragédiában érintettek és családjaik előtt tiszteleg majd, de olyan, eddig nem feszegetett témát is taglal majd, mint a média mai természete.

A MindRiot emelett egy Salvaged nevű dokumentumfilm-sorozaton is dolgozik, amely az OceanGate küldetés egykori igazgatójának, Kyle Binghamnek az életéről szól. A produkció középpontjában az a sok merülés áll majd, amelyet Bingham a tengeralattjáró fedélzetén végzett, írja a The Verge.

Egymásba botlott Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij (Videó)

Az új argentin elnök, Javier Milei beiktatásán jelen volt Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij, az egymással nem túl jó kapcsolatot ápoló miniszterelnök találkozásáról videó is készült.