Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
358,37 Ft
Euró
387,11 Ft
Font
455,19 Ft
Bitcoin
67,538 $

Rég nem látott mértékű feszültség gyűrűzik Libanonban, miután meggyilkoltak egy politikust

Eddig nem volt túlzottan békés a közhangulat, most azonban fellángoltak a felekezeti és politikai ellentétek.

...svg content...Fotó: EPA/WAEL HAMZEH
Közel-Kelet

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

Kormányzati és vallási tisztviselők igyekeztek csillapítani a feszültséget, miután meggyilkolták Pascal Sleimant, aki a Hezbollah-ellenes Libanoni Erők Pártját vezette egy túlnyomórészt keresztény tengerparti területen.

Sleiman meggyilkolása a rivális pártok közötti újabb utcai verekedésektől való félelmet keltett, miközben ismét fellángolt a szíriaiak ellen táplált gyűlölet. Soron kívül Több mint 5,5 millió alkalommal töltöttek le pénzlopó appokat a Play Áruházból

A libanoni hadsereg hétfőn közölte, hogy szíriaiak egy csoportja előző este megpróbálta ellopni Sleiman autóját, de végül meggyilkolták a politikust, holttestét pedig Szíriába vitték. A libanoni hadsereg később azt is megosztotta, hogy a biztonsági erők letartóztatták „a legtöbb felelőst”.

A Libanoni Erők Pártja ugyanakkor kedden a Reutersnek küldött írásbeli nyilatkozatában visszautasította a beszámolót, mondván, Sleimant a párt politikai nézetei miatt támadták és gyilkolták meg:

„A hivatalos narratíva, miszerint ez egy autólopás volt, továbbra sem koherens, és Pascal Sleiman meggyilkolását politikai szerepvállalása miatt politikai merényletnek tekintjük. Hacsak az ellenkezőjét nem bizonyítják, hajlamosak vagyunk ezt az LF [Libanoni Erők Pártja] elleni közvetlen támadásnak tekinteni.”

Nincsenek megszűrve a kérdések Orbán Viktor sajtótájékoztatóin

Kovács Zoltán tisztázta, szó sincs arról, hogy meg lennének szűrve a kérdések Orbán Viktor sajtótájékoztatóin.

Helyreállt az 1-es villamos közlekedése

Újra teljes vonalon jár a 1-es villamos, miután az óbudai tűzoltók megoldották a kérdést a Vörösvári úton.