Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
347,48 Ft
Euró
378,15 Ft
Font
441,56 Ft
Bitcoin
39,402 $

Minden eddiginél könnyebben juthatunk ki a ferihegyi repülőtérre

Soha ezelőtt nem juthattunk ki ennyire könnyedén a budapesti nemzetközi repülőtérre, mint most.

Fotó: Reptéri busz a Liszt Ferenc-repülőtér 2A termináljánál 2020. március 12-én. A tüdőgyulladást okozó új koronavírus-járvány terjedése miatt a korábbinál jóval kevesebben utaznak. MTI/Kovács Tamás
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Ismét bővült a MÁV–START jegyértékesítő automatáiból megvásárolható buszos díjtermékek köre. 2023. november 9-től elérhető a BKK 200E járatára érvényes repülőtéri buszjegy is. A repülőtéri buszjegy kizárólag a 200E járat Ferihegy vasútállomás és Liszt Ferenc Airport 2 megállója között jogosít utazásra, és csak olyan vasúti menetjeggyel együtt érvényes, amelyen az induló vagy a célállomás Ferihegy! – írja a BKK.

A legújabb MÁV–START és a BKK közötti együttműködésnek köszönhetően még gördülékenyebbé válik a repülőtérre való kijutás és a repülőtéri buszjegy megvétele is. A MÁV–START pénztárain kívül a Ferihegy vasútállomás megállóhelyen található automatából is megvásárolható a buszjegy. Az elővételben megvásárolt jegyek használatával a járatok könnyebben tartják a menetrendet, hiszen a járművezetőnél történő jegyváltás nem okoz torlódást és késést.

Egyszerű jegyváltás a cél

A MÁV–START Zrt. által értékesített jegyeket visszaváltani az érvényesség kezdete előtt lehetséges, és számlát a MÁV–START Zrt. Ügyfélszolgálatán lehet igényelni. A BKK-díjtermékei az ország összes jegykiadó automatájából elérhetők, ezért érdemes már a vonatjeggyel együtt, a kiindulási állomáson megvásárolni azokat.

A közlekedési társaság hosszú távú célja, hogy az utasok egységes felületen egyszerűbben tudják megváltani menetjegyeiket és bérleteiket, legyen szó akár buszos, akár vasúti utazásról.

Ebbe a koncepcióba illeszkedik szorosan a mostani fejlesztés: a BKK repülőtéri buszjegyének elérhetővé tétele a MÁV–START felületein. A 2020-ban kezdődött projekt először a VOLÁNBUSZ járataira érvényes díjtermékeket a vasúti csatornákon keresztüli értékesítésével indult, majd idővel bővült az elérhető térségek köre: több nagyváros közlekedési szolgáltatójával is, így kínálva mára már több mint 20 térségben különböző jegyeket és bérleteket az automatákból. A MÁV–VOLÁN-csoport kiemelt stratégiai célja a városi, regionális és helyközi közösségi közlekedés fejlesztése, a szolgáltatók és a szolgáltatások összekapcsolása.

22-szert szúrták meg a börtönben a közismert rendőrt

Összesen 22 szúrást kapott a börtönben az a rendőr, akit még George Floyd halála miatt ítéltek el.