Clouds
21 Budapest
Dollár
345,49 Ft
Euró
370,56 Ft
Font
430,17 Ft
Bitcoin
27,212 $

Sir Alex Ferguson és Arsene Wenger is bekerült a Premier League hírességeinek csarnokába

MTI/EPA/Alejandro Garcia
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

A két legendás edzőt az elsők között iktatták be a Hírességek Csarnokába.

Ketten összesen 16 Premier League címet nyertek, Sir Alex ebből 13 bajnoki trófeával büszkélkedhet, ő az egyetlen olyan edző az angol bajnokság történetében, aki egymás után háromszor vezette az első helyre a Manchester Unitedet, ráadásul ez két alkalommal is sikerült neki – írja a 90min.com.

Soron kívül Kisiklott egy vonat Indiában, 179 embert szállítottak kórházba

„Igazán örülök, hogy beiktattak a Premier League Hírességek Csarnokába. Megtisztelő, amikor az ember ilyen elismerésben részesül. Ez azonban nem csak rólam, mint személyről szól” – nyilatkozta Ferguson.

„Az én dolgom az volt, hogy a szurkolók végül boldogan mehessenek haza. A United történelme és a saját elvárásaim voltak azok, amelyek leginkább vezéreltek, és meg kellett próbálnom a játékosaimat is ezen elvek alapján irányítani” – tette hozzá.

„Arsene méltó a beiktatásra, mivel fantasztikus munkát végzet az Arsenalnál. Kemény csapat lett, akikkel versenyezni lehetett, és mindketten nyerni akartunk, ami tovább motivált minket” – mondta kollégájáról Ferguson, hozzátéve, hogy visszavonulásuk óta gyakran vacsoráznak együtt egy kis svájci étteremben.

„Ő egy igazán értékes ember, és élvezem a társaságát, de a borválasztás továbbra is az én feladatom” – zárta sorait a legendás szakember.