Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
358,97 Ft
Euró
388,58 Ft
Font
454,94 Ft
Bitcoin
51,612 $

Drámai vereséget szenvedett a magyar vízilabda-válogatott a negyeddöntőben a vizes vb-n

A férfi vízilabda-válogatott Franciaország ellen harcolhatta volna ki az elődöntős szereplést, ami a vártnál nagyobb harcot hozott a vizes világbajnokságon.

Fotó: Vámos Márton a férfi vízilabdatorna negyeddöntőjében játszott Magyarország - Franciaország mérkőzésen a dohai vizes világbajnokságon 2024. február 13-án. MTI/Kovács Tamás
Sport

Kiss László

Szerkesztő

Egy nappal korábban a női magyar vízilabda-válogatott jutott be az elődöntőbe a dohai vizes világbajnokságon. Végig szoros volt a mérkőzés, ami büntetőkkel dőlt el, de szerencsére nem remegett meg a lányok keze. Megérdemelten nyerték meg a mérkőzést a hollandok ellen, ami egyúttal biztos olimpiai részvételt is jelent.

24 órával a nagy siker után a férfi vízilabda-válogatottnak is jelenése volt az elődöntőben Dohában. Franciaország volt az ellenfél, akik a vártnál talán erősebbek voltak magukhoz képest, talán a nagyobb tét miatt is. Ettől függetlenül egyértelmű volt, ki az esélyesebb, ki az a csapat, akinek ott kell lennie a következő körben. Soron kívül Valaki megnyerte az Ötöslottó rekordnyereményét, itt vannak a milliárdokat érő nyerőszámok

Végül drámaian rossz véget ért a mérkőzés magyar szempontból, hiába vezettek korábban több góllal is. Már a kezünkben érezhettük a győzelmet, ami a franciák kezébe került egy utolsó pillanatos 11. góllal, míg a magyarok 10 gólt szereztek. Egyetlen egy gól döntött, és annak a tűznek a hiánya, ami korábban abszolúte megvolt, most valahogy nem jött ki a lépés.

Ha megnézzük a játék teljes képét, elmondhatjuk, hogy eleinte úgy tűnt, ez egy tükörsima meccs lesz Magyarországnak, minden adott volt hozzá. Talán túlságosan is jól sikerült az eleje, majd szép lassan a franciák érezték, hogy valami nem stimmel az ellenféllel, amit kihasználtak, és meglepetésre ők vannak ott az elődöntőben.

A csapat elismeri, elbizonytalanították őket a bekapott gólok, és nyilván mindenki csalódott. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy kevésen múlt a blokk a döntő gólnál, és ha ez nincs, ki tudja, hogyan alakul a vége. Az olimpia szempontjából ez a vereség még sokat érhet, mert egy „dühösen” erős csapat szállhat vízbe.