Clouds
21 Budapest
Dollár
344,52 Ft
Euró
370,79 Ft
Font
431,70 Ft
Bitcoin
26,872 $

Mióta itt jártál:

Újra munkába állt Ferenc pápa a lázát követően

Fotó: EPA/CLAUDIO PERI
Európa

Takács Petra

Szerkesztő

Szombat reggel visszatért a munkába Ferenc pápa, nem sokkal azután, hogy lázzal küszködött, ami miatt át kellett írnia a programját.

Mint arról korábban beszámoltunk, a nemrég még Budapesten járt Ferenc pápa láz miatt megszakította a programját. Sokan ismét aggódni kezdtek az egészsége miatt, viszont a Szentatya gyorsan visszatért.

Soron kívül 5G-tornyokat akart megsemmisíteni egy oltásellenes összeesküvés-elméletet valló nő

Péntek reggel minden találkozóját lemondta a betegség miatt, míg egy nappal később a Vatikán oldaláról megerősítették, ismét munkába állt a pápa. Ugyanakkor nem jelent meg újabb tájékoztatás a 86 éves pápa jelenlegi egészségügyi állapotáról.

Várhatóan vasárnap pünkösdi misét tart a Szent Péter téren, ami az év egyik legfontosabb eseménye. A CNN az olasz ANSA hírügynökségre hivatkozva számolt be arról, hogy csütörtökön a pápa fáradtnak érezte magát egy nagyon intenzív napot követően.

Már munkában van a pápa

A CNN helyszínen tartózkodó stábja szerint Ferenc pápa csütörtök délután rendben tűnt. Márciusban hörghurut miatt került kórházba, de szerencsére a szervezete jól reagált az antibiotikus kezelésekre.

A pápának, aki fiatalon súlyos tüdőgyulladásban szenvedett, és az egyik tüdejének egy részét eltávolították, az utóbbi időben többször is voltak egészségügyi problémái. Gyakran látni bottal a kezében, néha pedig kerekesszéket használ a jobb térdében tapasztalt fájdalom miatt.

Ferenc pápa divertikuláris betegségben is szenved, ami gyakori betegség, mely a vastagbél gyulladásához vagy fertőzéséhez vezethet. 2021-ben műtéten esett át emiatt, hogy eltávolítsák a vastagbele egy részét.