Dollár
424,06 Ft
Euró
412,89 Ft
Font
461,74 Ft
Bitcoin
19,535 $

Felszínre hozták a Kossuth-barlangban elhunyt búvár holttestét

Jósvafõ, 2022. április 5. A Terrorelhárítási Központ (TEK) által közreadott képen Hajdu János altábornagy, a TEK fõigazgatója (középen) irányítja a Kossuth-barlangban eltûnt búvár utáni kutatási mûveletet Jósvafõn 2022. április 5-én. A 42 éves Mede Márton tûzoltó fõtörzsõrmester, a Fõvárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság Búvárszolgálatának tagja április 3-án szabadidejében végrehajtott tervezett feltáró merülés után nem tért vissza a merülés kezdõpontjához, az õt biztosítók, majd a mentõbúvárok sem találták. Az eltûnt barlangi búvár utáni kutatást Magyarország belügyminiszterének kijelölése alapján április 4-tõl a TEK koordinálja. MTI/Terrorelhárítási Központ
not image

Takács Petra

2022. április 10. - 15:37

Mede Márton április 3-án hajtott végre feltáró merülést, melynek során életét vesztette.

A Terrorelhárítási Központ (TEK) az MTI-vel azt közölte, hogy a balesetet szenvedett búvár megtalálásáért folyó művelet vasárnap rendkívüli esemény nélkül befejeződött.

Soron kívül ENSZ-képviselő: „a nyugati nemzetek országunk feldarabolására törekszenek”

Azt írták: a jósvafői Kossuth-barlangban április 3-án eltűnt barlangi búvár utáni kutatás, megtalálása, felszínre hozatala és a művelet technikai biztosítása rendkívüli körülmények között történt.

Kiemelték, hogy a művelet koordinálását végző Terrorelhárítási Központ szakemberei a barlangi- és búvármentő szakemberekkel végig a lehető leggyorsabb, de a legbiztonságosabb végrehajtást szem előtt tartva működtek együtt a helyszínen.

Mede Márton tűzoltó főtörzsőrmester, tűzoltóbúvár, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság búvárszolgálatának tagja múlt vasárnap szabadidejében hajtott végre tervezett feltáró merülést, amely közben eltűnt.

A Terrorelhárítási Központ főigazgatója, Hajdu János köszönetét fejezte ki a mentésben közreműködőknek. A közlemény szerint a műveletben 18 szervezet, mentőszolgálat, egyetem és cég vett részt – közölte az MTI.