Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,05 Ft
Euró
392,48 Ft
Font
458,32 Ft
Bitcoin
62,207 $

Mintegy félmillió lakásbiztosítást von be márciusban induló kampányába a kormány

Fontos részletek derültek ki a döntésről.

Fotó: Unsplash/Scott Graham
Gazdaság

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Nemzetgazdasági Minisztérium által a MABISZ-hoz, a mai napon, kedden eljuttatott állásfoglalás szövege szerint a 2024. március hónapban megrendezésre kerülő lakásbiztosítási kampány kiterjed majd a csak ingóság biztosítással rendelkező lakásbiztosításokra is.

Ez alapján, a mintegy 530 ezer (a meghirdetett lakáskampány koncepcióból eredetileg kimaradt), jellemzően társasházi albetétekre szóló lakásbiztosítások is felmondhatók lesznek márciusban. Az intézkedés, több mint egymillió állampolgárt érint – tájékoztatott a holkossekbiztositast.hu biztosítási blog. Soron kívül Kiderült, mikortól lehet megvásárolni a magyar válogatott hazai meccseire a bérleteket

Emlékeztettek, alig egy hónap van már csak hátra és elindul az elmúlt tíz év legnagyobb biztosítási kampánya: a lakásbiztosításokat érintő intézkedésének köszönhetően március 1-től, egy hónapig versenyeznek majd a biztosítók, alkuszok és üzletkötők az ügyfelekért. Fontos információ, hogy a kampány ideje alatt – függetlenül a lakásbiztosítások valós évfordulóitól – bárki soron kívül felmondhatja majd meglévő lakásbiztosítási szerződését és kedvezőbbre válthat.

A mintegy 530 ezer csak ingóságokra szóló lakásbiztosítást elsősorban társasházi albetétekre, illetve bérlők által, a bérleményben elhelyezett vagyontárgyak szóló biztosítások teszik ki. Ezekben a háztartásokban, több mint egymillió ember él, ám így számukra is eljön a biztosítások optimalizálásának lehetősége márciusban.

Rámutattak, kis technikai szépséghiba, hogy ezen szerződésekre a biztosítók valószínűleg nem fognak tudni (az előírásoknak megfelelően) 2024. február 15-ig bezárólag értesítést küldeni ügyfeleiknek, ez ugyanis technikailag már nem kivitelezhető, ugyanakkor fontos, hogy így már tényleg “mindenki” válthat majd márciusban.