Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,16 Ft
Euró
393,88 Ft
Font
459,58 Ft
Bitcoin
61,872 $

Fellélegezhetnek a büfések, július 1-től rájuk nem vonatkozik a kötelező adatközlés

Csak a tavaly 100 millió forintnál nagyobb nettó árbevételt elért vállalkozások számára lép életbe a kötelezettség.

Fotó: Lángost árulnak a mogyoródi Hungaroringen a Forma-1-es Magyar Nagydíj első és második szabadedzésének napján, 2014. július 25-én. Fotó: MTI/Marjai János
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

A Mandiner írta meg, miszerint a hétfő este megjelent Magyar Közlönyből kiderül, hogy a kormányrendeletben, a veszélyhelyzeti felhatalmazással élve alacsonyabb rendű jogszabállyal módosítja az élő adatközlésre vonatkozó törvényt.

Ez azt jelenti, hogy 2023. július 1-jétől csak a tavaly 100 millió forintnál nagyobb nettó árbevételt elért vállalkozások számára lépteti életbe a kötelezettséget. Vagyis a büfések fellélegezhetnek, hiszen rájuk nem vonatkozik mindez. Soron kívül Donáth Anna Gyurcsány Ferencék plakátjairól: hányingerem van

Korábban beszámoltunk róla, hogy a vendéglátó üzletek és a turisztikai attrakciók kötelező adatszolgáltatásának szakaszos bevezetését javasolta a kormánynak a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ). Az intézkedés lényege, hogy az információk által jobban láthatóvá válik a turisztikai térségek, települések teljesítménye, de az ágazat fejlesztéséhez is hozzájárul.

Az MTÜ felügyelete alatt működő Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) olyan digitális platform, amellyel jelenleg valós időben látható az ország összes szálláshelyének anonim, forgalmi statisztikai adata.

A regisztrációs kötelezettség 2021. november 1-jétől már kiterjed a vendéglátó üzletekre és a turisztikai érdekeltségekre is, az adatszolgáltatási kötelezettségük pedig – jelen állás szerint csak a „nagyoké” – idén július 1-jétől indul.

Szoboszlai visszatért, a 99. percben nyert a Liverpool

Szoboszlai Dominik visszatért a Liverpoolnál a sérülését követően, de egy több mint nehéz meccsen vannak túl a Nottingham Forest ellen az angol bajnokságban.