Clouds
21 Budapest
Dollár
358,81 Ft
Euró
387,22 Ft
Font
439,35 Ft
Bitcoin
28,578 $

USA: a Fekete-tengerbe zuhant egy drón, miután orosz vadászgépek elfogták

Fotó: Wikimedia Commons/Lt. Col. Leslie Pratt
Európa
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az amerikai hadsereg közlése szerint orosz Szu-27-es vadászrepülőgép elfogta és eltalálta az amerikai hadsereg MQ-9 “Reaper” felderítő drónját, melynek következtében az a Fekete-tengerbe zuhant.

A Reuters jelentése szerint egy orosz Szu-27-es vadászrepülőgép fogta el és találta el az amerikai hadsereg MQ-9 “Reaper” felderítő drónját, melynek következtében a drón a Fekete-tengerbe zuhant.

Az amerikai hadsereg közlése szerint az orosz Szu-27-esek többször is üzemanyagot öntöttek az MQ-9-esre, és “nem biztonságos manővereket végrehajtva” repültek el előtte. James Hecker, az amerikai légierő tábornoka, aki az amerikai légierőt felügyeli a térségben közleményében úgy fogalmazott:

“MQ-9-es drónunk rutinműveleteket hajtott végre a nemzetközi légtérben, amikor egy orosz repülőgép elfogta és eltalálta, ami az MQ-9-es lezuhanásához és teljes elvesztéséhez vezetett.”

A tábornok hangsúlyozta, “valójában az oroszok e nem biztonságos és szakszerűtlen cselekedete majdnem mindkét repülőgép lezuhanását okozta”- Moszkva egyelőre nem kívánta kommentálni az incidenst.

Az amerikai hadsereg szerint az incidens “az orosz pilóták veszélyes magatartásának mintáját követte”, akik az USA és szövetségesei által vezetett repülőgépek közelében, többek között a Fekete-tenger felett is tevékenykedtek.