Dollár
388,95 Ft
Euró
409,84 Ft
Font
478,40 Ft
Bitcoin
17,033 $

Világűrből származó 555 karátos fekete gyémántot bocsátottak aukcióra

Sotheby's
not image

Kulcsár Péter

2022. január 18. - 20:28

Az Enigma névre keresztelt drágakőről szakértők azt feltételezik, hogy az univerzum mélyéről származhat.

A dubaji székhelyű Sotheby’s aukciósház nemrég leplezte le azt a különleges, matt fekete színben pompázó gyémántot, ami szó szerint nem e világból való – adta hírül az NPR.

Soron kívül Orbán Viktor különleges meglepetése, amit személyesen adott át (videó)

A ritka drágakövet hétfőn állították ki első, és minden bizonnyal utolsó körútján az Egyesült Arab Emírségekben, hogy megcsodálhassa a nagyérdemű, még mielőtt Londonban elárverezik.

A Sotheby’s arra számít, hogy az űrkristályt 6,8 millió dollár körüli összegért értékesíthetik, a tranzakció lebonyolítását pedig nemcsak hagyományos módszerekkel, hanem kriptovalutás átutalással is lerendezheti az aukció leendő győztese.

A vállalat ékszerész szakértője, Sophie Stevens a lapnak adott nyilatkozatában elárulta, az egészen pontosan 555,55 karátos gyémánt alakja a közel-keleti Kamsza tenyérszimbólumból eredeztethető, ami arabul az erőt és védelmezést jelképezi, nem mellesleg az “öt” számnevet is jelenti.

Az úgynevezett carbonado csoportba tartozó fekete gyémántókról úgy vélik, földönkívüli eredettel bírhatnak, esetlegesen a Földdel ütköző meteoritok révén jöhettek létre, vagy magukból az űrbéli kőzetekből származhatnak.

A szóban forgó drágakövek természetes formában nagyon ritkák, kizárólag Brazíliában és Közép-Afrikában fordulnak elő. Magas hidrogéntartalommal rendelkeznek, ami azt sugallja, hogy egyértelműen gázban gazdag környezetben keletkezhettek, ilyen helyek pedig csak a kozmosz rejtett zugaiban találhatóak.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.