Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Fegyvert találtak a múlt héten elfogott olasz maffiafőnök rejtekhelyén

Palermo, 2023. január 16. Az olasz rendõrség által közreadott, videófelvételrõl készített kép Matteo Messina Denaro olasz maffiavezérrõl az õrizetbe vétele után Palermóban 2023. január 16-án. Az ország legkeresettebb maffiafõnöke három évtizede volt szökésben. Denarót a maffiaellenes ügyészek, Giovanni Falcone és Paolo Borsellino 1992-es meggyilkolásában játszott szerepe miatt távollétében életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték. MTI/EPA/ANSA
Európa

Bense Róbert

Szerkesztő

Az olasz rendőrség Messina Denaro utolsó búvóhelyén végzett házkutatást a napokban.

Harminc év bujkálás után a múlt héten végre sikerült nyomára bukkanni és elfogni Messina Denarót, aki épp egy palermói klinika onkológiájára készült. Hiába használt azonban álnevet, a hatóságok a beszélgetéseit lehallgatva végül sikeresen leleplezték.

Soron kívül Ötöslottó: megvannak a legújabb nyerőszámok

Azóta már Denaro utolsó rejtekhelyét is átvizsgálták, ahol nem meglepő módon fegyvert is találtak, méghozzá egy Smith&Wesson 38-as kaliberű speciális revolvert, melyben összesen öt töltény volt.

Különös tárgyakat találtak a búvóhelyen

A fegyvert, amelynek sorozatszámát már eltüntették, a Castelvetrano városától nem messze fekvő Campobello di Mazarában lévő búvóhelyén találták meg, ahol további 20 darab ugyanilyen kaliberű töltényt is felfedeztek.

Mint azt korábban megírtuk, a rejtekhelyen Marlon Brando Keresztapa-poszterét, de Adolf Hitlerről és Vlagyimir Putyinról szóló könyveket is felfedeztek némi potencianövelő és különböző ékszerek társaságában – írja az olasz ANSA hírügynökség.

A 60 éves Denaro rákos megbetegedéssel küzd, múlt csütörtökön kapta az első kemoterápiáját a börtönkórházban. A kezelés miatt nem tudott részt venni egy 1992-es robbantásos merénylettel kapcsolatos meghallgatáson. A vád szerint Denaro volt az egyike azoknak, akik megbízták az elkövetőket.