Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
368,97 Ft
Euró
392,90 Ft
Font
459,72 Ft
Bitcoin
68,260 $

Fegyveresek rontottak be egy nigériai piacra, legkevesebb 21 ember életét vesztette

A helyi lakosok szerint több embert elraboltak.

Fotó: MTI/AP
Afrika

Borbély Fanni

Szerkesztő

A lakosok és egy helyi vezető számoltak be arról, hogy fegyveresek jelentek meg az északnyugati Niger államban egy forgalmas piacon, majd tüzet nyitottak a tömegre, melynek következtében legkevesebb 21 ember életét vesztette. A helyi lakosok azt is elárulták, hogy a támadás után sokakat elraboltak.

Alhaji Isah Bawale, Niger állam Madaka vidéki közösségének egyik vezetője megosztotta, a fegyveresek csütörtökön behatoltak a piacra, és véletlenszerűen tüzet nyitottak, „nem kíméltek senkit, megöltek és elraboltak embereket”. Szemtanúk szerint a fegyveresek itt nem álltak meg, hanem felgyújtották a közeli üzleteket és járműveket, valamint a piac területén található klinikát is. Soron kívül Elképesztő teljesítmény: Milák a világ idei harmadik legjobb idejével nyert 100 méter pillangón

A Reuters jelentése szerint Niger állam belbiztonsági biztosa, Bello Abdullahi Mohammed megerősítette a támadást, de további részletekkel nem szolgált. Mostanra szinte mindennapossá váltak a fegyveres bűnbandák által elkövetett támadások Észak-Nigériában: a legtöbb esetben a támadások során elrabolnak embereket, majd váltságdíjat követelnek értük.