Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
372,46 Ft
Euró
395,42 Ft
Font
462,64 Ft
Bitcoin
62,518 $

Autósok, figyelem: fontos határidő közeleg, alig egy hét maradt ennek befizetésére

Fontos, hogy az összegnek a határidőre a biztosító számláján kell lennie, amely miatt az utolsó napon már sem a csekket, sem az internetes bankkártyás fizetést nem javasolják.

Fotó: Pixabay
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

A Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ) arra hívja fel a figyelmet, hogy a szökőév miatt idén nem március 1. (péntek), hanem február 29. (csütörtök) éjfél a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás (kgfb) befizetésének határideje – írja az MTI. De a FBAMSZ honlapján megjelent közleményben azt is kiemelik:

Annak a mintegy 80 ezer gépjármű-tulajdonosnak, akik az év végi kampányban, január elsejével kötöttek új kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást, arra is figyelniük kell, hogy az összegnek a határidőre a biztosító számláján kell lennie. Emiatt az utolsó napon már sem a csekket, sem az internetes bankkártyás fizetést nem javasolják, mert az összeg így nem fog időben megérkezni. Soron kívül Terrorelhárítási Központ: a TEK a magyar emberek biztonságát garantálja

Február 29-én már csak a személyes befizetés és az azonnali átutalás a biztos, csekken pedig legkésőbb a hétfői feladás. Míg annak, aki ügyfélszolgálaton fizetne, az adott iroda nyitvatartási időszakára is figyelnie kell, valamint arra, hogy pénztárt nem működtet mindegyikük – jegyzik meg. Egyúttal a közleményben arra is kitérnek:

A díjat késedelmesen fizető ügyfelek nem hivatkozhatnak arra, hogy a díjfizetésről nem kaptak értesítést (csekket vagy számlát): a szabályozás értelmében a fizetési határidő számontartása egyértelműen a gépjármű forgalmi engedély szerinti üzembentartójának a felelőssége. Aki ennek nem tesz eleget, annak a határidőt követő napon törlik a szerződését, újrakötéskor pedig fedezetlenségi díjat is kell fizetnie – hangsúlyozzák.

Emellett korábban azt is megírtuk, hogy jelentős összeget kell költeniük az új rendszámra a magyar autósoknak. Mint kiderült, tavaly közel ötezer darab speciális rendszámot készíttettek, amely által úgy tűnik, többen cseppet sem sajnálják a pénzt ezen hóbortjukra. De arról is beszámoltunk, hogy a rendelkezésre álló adatok alapján a kerékbilincselések száma tavaly rekordot döntött a fővárosban, a szabálytalanul parkoló autók elszállítása viszont csökkent.