Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,16 Ft
Euró
393,88 Ft
Font
459,58 Ft
Bitcoin
61,867 $

Farsang, Sárkány éve, Valentin-nap – a Néprajzi Múzeum számos programmal vár

A múzeum egyetlen ünnepről sem feledkezett meg, remek programokkal várják a látogatókat a következő időszakban.

Fotó: Unsplash/Steven Libralon
Kult

Takács Petra

Szerkesztő
TÉMÁK

Elérkezett a február, itt a farsang, amiről a Néprajzi Múzeum sem feledkezett meg. A farsang háromkirályok napjától (január 6.) hamvazószerdáig tartó időszak, a hagyományos paraszti kultúrában a szórakozás, a felszabadultság és a kevesebb fizikai munkával terhelt hétköznapok ideje.

A múzeum február 10-én izgalmas tematikus foglalkozásra várja a családokat Húzzuk meg a farsang farkát címen. Mégis mire lehet számítani a programot illetően? Zenére, táncra, hangoskodásra, mókára, kacagásra, felfedezésre, megismerésre! Nincs is jobb módja a tél elűzésének! Soron kívül Donáth Anna Gyurcsány Ferencék plakátjairól: hányingerem van

A héten, szintén február 10-én, kezdődik a sárkány éve. A sárkány erőt, bátorságot, önbizalmat, kitartást szimbolizál. Milyen formában jelenik meg ez a szimbólum a Néprajzi Múzeum Gyűjteményében? Kutass a Motívumalkotó alkalmazásban és figyeld a múzeum Facebook és Instagram oldalát, ahol a holdújév alkalmából a sárkány mitikus és szimbolikus alakja kerül fókuszba.

Február 14-én pedig, Valentin-nap alkalmából indul A nagy szív-vadászat, Tematikus kurátori tárlatvezetés a Kerámiatérben. Mitől ruházunk fel romantikus érzelmekkel egy tárgyat? A hozzá fűződő kedves emlékek, netán a külleme miatt? Pusztán a forma, díszítés kelthet-e bennünk pozitív érzéseket? Lehet-e a tárgyaknak romantikája? Ezekre a kérdésekre keresik majd a választ a résztvevők a Kerámiatér több mint 4000 tárgya között sétálva, miközben persze – sok más mellett – szemügyre veszik a kerámiák szív alakú díszítményeit is.

Ceglédi Zoltán keményen nekiment Magyar Péternek a közösségi médiában

A politikai elemző szerint ő még akkor is „itt lesz”, amikor a jogászt „ejti” majd az ellenzéki nyilvánosság. Ezzel arra reagált, hogy Magyar – feltehetően – új ellenzéki párt megalapításába kezd.