A karlendítéses ügy miatt nem támogatja tovább a Jobbik jelöltjét az LMP

Fotó: Facebook/Farkas P. Barnabás
not image

Kornis Vivien

2021. szeptember 25. - 17:02

A Momentum és az MSZP bejelentése után az LMP is közölte, hogy nem támogatják tovább az ózdi alpolgármestert.

Az utóbbi napokban megjelent információk ismeretében az LMP, a párt országos elnökségének döntése értelmében a továbbiakban nem támogatja, nem segíti az ózdi Farkas Péter Barnabást

– áll az LMP szombati közleményében a 24.hu szerint. 

Farkas Péter Barnabásról, Ózd alpolgármesteréről nemrég előkerült egy kép, amelyen a náci karlendítsére emlékeztető pózban látható. A Jobbikos politikus 2018-ban járt Chorzówban, Ózd lengyel testvérvárosában, és ekkor kereste fel a szomszédos Katowice történeti múzeumát is.

Farkas éppen egy illusztrációként elhelyezett épületrész előtt állt meg, melyen zsidóellenes feliratok voltak láthatóak, és itt készült róla a fotó, amin úgy tűnik, a náci karlendítést imitálja. Farkas, bár elismerte, hogy a képen ő látható, állítása szerint azonban integet, nem karlendít – emlékeztet a lap. 

A Momentum és az MSZP is azt közölte nemrég, hogy nem támogatják Farkas Péter Barnabást az előválasztáson. Az MSZP azt követelte, hogy az ózdi alpolgármester végleg vonuljon ki a közéletből.

„A Momentum az antiszemitizmus semmilyen formáját nem tolerálja, így nem tudunk olyan személlyel értékközösséget vállalni, aki ilyen jelképeket használ. A Momentum elhatárolódik Farkas Péter Barnabástól és az ellenzéki előválasztáson nem támogatja a továbbiakban a kampányát” – közölte a Momentum. 

Az LMP közleménye szerint a párt bízik benne, hogy „a választók bölcs döntéseket hoznak és az egyéni választókerületben a legesélyesebb, a Fidesz legyőzésére a legalkalmasabb, legelhivatottabb jelölteket fogják megválasztani az előválasztás szeptember 28-áig tartó első fordulójának során.”