Clouds
21 Budapest
Dollár
359,75 Ft
Euró
389,53 Ft
Font
432,96 Ft
Bitcoin
22,983 $

Mióta itt jártál:

Extrém időjárásra figyelmeztetik a lakosságot Észak-Koreában

Fotó: Unsplash / Illusztráció
Ázsia

Szabó Kata

Szerkesztő

Az alacsony hőmérséklet sokak életét megnehezítheti az elkövetkező napokban.

Rég nem látott hideg söpör végig a Koreai-félszigeten, melynek okán szélsőséges időjárásra vonatkozó figyelmeztetést adtak ki észak-koreai hatóságok, írja a BBC.

Soron kívül A Fidesz szerint Gyurcsány pártja áll az orvosi kamara döntése mögött

A tájékoztató szerint főként a part menti területeken élők lehetnek érintettek, nekik a nagy hideg mellett az erős széllökésekkel is meg kell majd küzdeniük. Hasonló a helyzet Dél-Koreában is, ott azonban a lakosság jóval felkészültebb a hasonló esetekre.

A Szabad Ázsia Rádió tavaly decemberi híradása szerint Észak-Koreában nagy számú ember vesztette életét eddig szélsőséges időjárási körülmények között. A halálesetek nagy részét a hideg okozta, de olyanok is voltak, akik a nehéz körülmények között nem jutottak megfelelő mennyiségű élelmiszerhez.

Az észak-koreai élelmiszerválság az 1990-es évek óta nem látott mélyponton van, az ENSZ egy 2019-es jelentése szerint akár 10 millió is lehet azoknak a száma, akiknek sürgős élelmiszersegélyre lenne szüksége. Egyes jelentések szerint sokan mindössze napi 300 gramm élelmiszerrel próbálnak életben maradni.

Az NK News beszámolója szerint a fővároson kívül az elektromos áram is luxusnak számít, az ezeken a területeken élők jellemzően fával és szárított növényekkel fűtenek, az ajtókat és ablakokat pedig fóliával takarják be, így számukra különösen aggasztó lehet a -30 Celsius-fokos várható hőmérséklet.