Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Mióta itt jártál:

Fotó: Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda épületében 2023. február 9-én. MTI/Illyés Tibor
Gazdaság

Takács Petra

Szerkesztő

Gulyás Gergely miniszter a szombati Kormányinfón erősítette meg, hogy 2023-ban is marad az extraprofitadó.

Az energiaszektor, a bankok, a kereskedelmi multinacionális cégek és a gyógyszeripari cégek a magas energiaárak nyertesei, ezért nekik továbbra is lényegesen nagyobb mértékben kell hozzájárulni a költségvetéshez, így az extraprofitadót nekik az idén még meg kell fizetni – mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szombaton Budapesten, a Kormányinfón.

Soron kívül Szív- és légzőszervi vizsgálatokat végeztek Ferenc pápánál

A tárcavezető kifejtette: a kormány készen áll arra, hogy tárgyaljon az érintett nagy cégekkel a befizetés módjáról, de a tavaly befizetett adó mértékének megfelelő összeget továbbra is a költségvetésnek be kell hajtania.

Kitért rá: a legfrissebb foglalkoztatási adatok szerint ma Magyarországon 46 ezerrel többen dolgoznak, mint egy évvel ezelőtt. A magyar gazdaság erejét mutatja, hogy miközben energiaáremelkedés volt az elmúlt évben – ami a gazdaság működésében is nehézségeket okozott -, 46 ezerrel többen dolgoznak, mint egy éve – mondta Gulyás Gergely.

(MTI)