Íme minden idők legerősebb videókártyája, az EVGA Kingpin RTX 3090 Ti

TÉMÁK:
#gpu
Facebook/Kingpin
PC
not image

Kulcsár Péter

Szerkesztő
TÉMÁK

Gyakorlatilag megfizethetetlen áron kerülhet hamarosan forgalomba a legerősebb Ampere GPU.

Hiába számítanak hiánycikknek világszerte a grafikus kártyák, az EVGA nem volt rest előrukkolni minden gamer álmával, a Kingpin modellszériához tartozó RTX 3090 Ti GPU-val, ami kenterbe veri az összes jelenleg kapható vezérlőt.

Soron kívül A földrengés nyomán vulkánkitöréstől tartanak Nápoly közelében

A kártya minden bizonnyal a valaha piacra dobott legdrágább GPU-vá válhat, amit főként az 1 275 W-os csúcsteljesítményének köszönhet, amelyet két 12 tűs tápcsatlakozóval lehetséges elérni.

A kínai QuasarZone fórumon az egyik fanatikus felhasználó posztolt néhány részletet az új Kingpin RTX 3090 Ti-ról, amelyről kiderült, hogy In2 overclock segítségével a maximális órajelén felül megnövelhető a VRM, azaz a feszültségszabályozó modul terhelése is.

Specifikációk terén azt pletykálják, hogy csatlakozónként akár 75 watt plusz teljesítményt is kisajtolhatnak majd a tuningra éhes PC-júzerek a kártyából, ami azt jelentheti, hogy még az 1,2 kW-os álomhatárt is meghaladhatják, ám ennek eléréséhez speciális, hibrid AIO hűtési megoldásra lesz szükség – éppen olyanra, mint amilyet cikkünk kiemelt fotóján is szemléltettünk.

Az RTX 3090 Ti az Ampere legutolsó, egyben legerősebb üdvöskéjeként teljesen overclockolt GA102 grafikus vezérlővel érkezhet, 10 752 mag és 21 Gbps sávszélességű, 24 GB kapacitású GDDR6X memória társaságában.

Ha igazak az eddigi híresztelések, akkor a kártya minimális tápellátását 500 W környékére lőheti be az Nvidia, azonban ha a leendő tulajdonosok ki szeretnék használni a benne rejlő nyers erőt, ennek többszörösével kell számolniuk.