Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
369,77 Ft
Euró
396,44 Ft
Font
468,88 Ft
Bitcoin
65,618 $

Evakuálást rendeltek a Fülöp-szigeteken a nagy vulkánkitörést követően (fotók)

A Fülöp-szigeteki hatóságok kedden elrendelték az érintett terület teljes evakuálását, miután kitört egy nagy vulkán.

...svg content...Fotó: Unsplash/Joel Filipe
Ázsia

Takács Petra

Szerkesztő

A Fülöp-szigeteki hatóságok nem vártak tovább, és kedden elrendelték a Fülöp-szigetek középső részén található vulkán közelében élők evakuálást. A kitörést követően öt kilométer magasra emelkedett fel a hamufelhő, mely egyszerre látványos és félelmetes.

Ezzel együtt a helyi hatóságok a Kanlaon vulkán további kitörésének lehetőségére, a veszélyes hamuhullásra és kénszagra figyelmeztettek. Továbbra arra is figyelmeztették az embereket, hogy a hirtelen áradások, a meginduló sártenger további veszélyt hordozhat magában, amire figyelniük kell. Soron kívül Vitézy azonnal reagált Karácsony bejelentésére – szerinte Karácsony akár le is mondhatna

A lehető leggyorsabb evakuálásra szólították fel az embereket, miközben az egyik közeli tartományban több mint 700 ember keresett menedéket a kialakított mobil evakuációs központokban. A Reuters azt írja, közölték az emberekkel, mindenki maradjon az evakuációs helyen, és azok, akik még nincsenek ott, gondolják át a döntést.

Egyelőre a kormányhivatalok nem számoltak be sérültekről, halálos áldozatokról és eltűntekről. A helyzet súlyos az érintett területen, és elnézve a vulkán jelenlegi tevékenységét, további kitörések lehetségesek. Most azon dolgoznak a hatóságok, hogy mindenkit biztonságos helyre szállítsanak, ami összetett feladat.

A Kanlaon egyike azon kéttucatnyi aktív vulkánnak, ami az országban található. Legutóbb 2017 decemberében tört ki, és most úgy tűnik, ismét súlyos problémákat okoz a helyiek számára, de a turisták szintén veszélyben lehetnek, ha nem követik az utasításokat.

Karácsony Gergely tartotta a szavát, kérvényezte a főpolgármester-választás megismétlését

Noha az újraszámlálás után is ő nyerte a választást, a főpolgármester tartotta magát korábbi ígéretéhez, új választás kiírásáért folyamodott.