Év végéig eltiltották a PSG-Basaksehir meccsen kisebb balhét okozó bírót

A Paris Saint-Germain és a Basaksehir játékosai a Black Lives Matter (Fekete Életek Számítanak) mozgalmat támogatva letérdelnek a kezdőkörön, a háttérben rasszizmust elitélő feliratok a párizsi Parc des Princes Stadionban 2020. december 9-én, mielőtt folytatódik a labdarúgó Bajnokok Ligájában játszott és az előző nap félbeszakadt Paris Saint-Germain-Basaksehir mérkőzés. Az előző nap a két csapat játékosai levonultak a pályáról, mert a találkozó negyedik, román játékvezetője rasszistának vélt kifejezést használt a Basaksehir másodedzőjére. MTI/EPA/Getty pool/Xavier Laine
not image

Kolláth Benjámin

2021.március.8 - 18:44

Sebastian Coltescu nem a legszerencsésebb szóhasználattal utalt a vendégek másodedzőjére, az ebből fakadó jelenet miatt félbe is kellett szakítani a meccset.

Még decemberben játszották a Bajnokok Ligája csoportkörében a PSG-Basaksehir találkozót, ahol a 14. percben Sebastian Coltescu negyedik játékvezető hívta magához a Oliviu Hategan sípmestert.

Az asszisztensnek a vendégcsapat folyamatos reklamálásából lett elege, azt akarta jelezni, hogy a másodedzőnek, a kameruni Pierre Webónak megérett egy piros lap, a román “fekete” szót használva, ami eléggé hasonlít más nyelvek afrikaiakra használt derogáló kifejezésére.

Ezután tört ki egy nagyobb kakaskodás, ami után a 23. percben végül az öltözőbe is vonultak a csapatok, a mérkőzést csak másnap fejezték be végül.

A SuperSport jelentette be, hogy az UEFA lezárta a nyomozást az ügyben, és úgy döntött, június 30-áig “rossz magatartás miatt” mindennemű bírói tevékenységtől eltiltják.