Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
358,72 Ft
Euró
390,26 Ft
Font
463,05 Ft
Bitcoin
67,388 $

Az Európai Bizottság akcióba lépett, gigabírságra készülhet a Microsoft

Tényleg hatalmas összegről van szó, ugyanis a vállalat éves globális forgalmának 10 százalékáról van szó.

...svg content...Fotó: Unsplash/Dimitri Karastelev
Smart
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Reuters értesülései szerint az Európai Bizottság kedden akcióba lépett és a korábbi gyanú nyomán azzal vádolta meg a techóriást, hogy csevegő- és videóalkalmazásait illegálisan összekapcsolta az Office termékeivel.

Ennek előzménye, hogy a Salesforce tulajdonában lévő Slack munkahelyi üzenetküldő alkalmazás 2020-ben panaszt tett a Microfot ellen, az EU versenyfelügyelete pedig most akcióba lépett az ügyben. Soron kívül Külföldre ment a gyerekbántalmazó karateedző

Az Európai Bizottság szerint a Teams disztribúciós előnyhöz jutott, miközben a versenytársai és a Microsoft ajánlatai közötti interakciót akadályozó korlátok még komolyabban akadályozták riválisaikat.

Az EU versenyfelügyeletének döntése nyomán a Microsoft most egy példátlanul hatalmas bírságot kockáztat: az óriásvállalat globális éves teljes forgalmának 10 százaléka (!) a bírság összege.

Noha a Microsoft igyekezett elkerülni a gigabírságot azáltal, hogy áprilisban szétválasztotta a Teams-t és az Office-t, az Európai Bizottság továbbra is úgy véli, hogy aggályos a helyzet.

Jó hírt közölt utasaival a Wizz Air

Az egész világon jelentkező informatikai probléma a Wizz Air-t sem kerülte el.