Clouds
21 Budapest
Dollár
352,70 Ft
Euró
387,92 Ft
Font
435,24 Ft
Bitcoin
23,785 $

Meghosszabbítják az Északi Áramlat-2-t üzemeltető cég csődeljárásának felfüggesztését

Fotó: Az Északi Áramlat 2 (Nord Stream 2) elnevezésű, az Oroszországot Németországgal összekötő gázvezeték kivitelezéséért felelős vállalat logója a cég svájci székházának bejárati ajtaján, Zugban 2022. március 1-jén. Az Ukrajna elleni orosz támadást követő szankciók miatt a vállalat 140 embert bocsátott el. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai művelet végrehajtását Ukrajnában. MTI/EPA/Keystone/Philipp Schmidli
Európa
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A céggel kapcsolatos bonyodalmak már korán elkezdődtek, majd tovább folytatódtak a háború kitörése után.

Egy svájci bíróság által közzétett hivatalos közleményből kiderül, miszerint arra a döntésre jutottak, hogy hat hónappal meghosszabbítják az Északi Áramlat-2 gázvezetéket üzemeltető cég csődeljárásának felfüggesztését.

Soron kívül Karácsony szerint gyorsabb és kiszámíthatóbb lett a buszközlekedés a Lánchídon

„A svájci Zug régió regionális bírósága január 10-től július 10-ig hosszabbítja meg a folyamat felfüggesztését”

– áll a jelentésben.

A Gazprom tulajdonában álló, Svájcban bejegyzett Nord Stream 2 AG tavaly készült el a 11 milliárd dolláros projekttel, amelynek az volt a célja, hogy Ukrajna megkerülésével, a Balti-tenger alatt szállítsanak gázt közvetlenül Oroszországból Németországba.

Az ezzel kapcsolatos bonyodalmak már korán elkezdődtek, majd tovább folytatódtak a háború kitörése után, amelynek egyik következményeként az Északi Áramlat-2 azonnali hatályú felfüggesztésére is sor került – írta a Sky News.

A szankciók pedig megtették a hatásukat, ugyanis nem sokkal később arról érkeztek hírek, hogy az üzemeltető cég csődöt jelentett, emellett az összes alkalmazottat, körülbelül 110 főt el kellett bocsátaniuk.