Dollár
393,56 Ft
Euró
408,13 Ft
Font
472,40 Ft
Bitcoin
16,846 $

Észak-Korea egy hónapon belül már a negyedik rakétakísérletét hajtotta végre

Fotó: A KCNA észak-koreai hírügynökség által közreadott képen ballisztikus rakétát lőnek ki egy tengeralattjáróról 2021. október 19-én. A kommunista vezetésű Észak-Korea október 20-án bejelentette, hogy hadserege tengeralattjáróról indított, új típusú ballisztikus rakétát (SLBM) tesztelt. MTI/EPA/KCNA
not image

Hujber Dávid

2022. január 17. - 05:56

A legfrissebb jelentések szerint Észak-Korea újabb rakétatesztet hajtott végre, ami már a negyedik ilyen gyakorlat lehetett egy hónapon belül.

Észak-Korea hétfőn az idei év negyedik ilyen rakétakísérletét abszolválta, és úgy tudni, hogy a Koreai-félsziget keleti partjánál lőtt egy lövedéket az óceánban, amiről a dél-koreai hatóságok számoltak be.

Soron kívül Az Európai Unió Bírósága megvédte a paksi bővítést

A japán miniszterelnöki hivatal is reagált, és azt mondta, hogy Észak-Korea valószínűleg ballisztikus rakétát lőtt ki. Phenjan tovább folytatja ezeket a teszteket, ami rövid időn belül már a negyedik kísérletük volt, röviddel azután, hogy az elmúlt héten két rakétát lőtt a levegőbe, de az azelőtti héten is teszteltek.

Észak-Korea azt állítja, hogy január 5-én és 11-én sikeres hiperszonikus rakétakísérlet hajtottak végre. Január 14-én feltehetően egy rövid hatótávolságú ballisztikus rakétát lőttek ki egy vasúti kocsiról, amire már tavaly is volt példa – írja a CNN.

Hihetetlen erejű lézeres harcjárműveket helyezhet forgalomba az amerikai hadsereg

Észak-Korea fenntartja a jogot arra, hogy folytassa a fegyverzekést, miután folyamatos fenyegetettséget érez, többek között az Egyesült Államok részéről, akikkel nem hajlandóak tárgyalni.