II. Erzsébet brit királynő virtuális találkozóit is lemondta enyhe koronavírusos tünetei miatt

2022. február 16-ánkészített képen II. Erzsébet brit királynõ audienciát tart a windsori kastélyban. A Buckingham Palota február 20-i közleménye szerint a 95 éves brit uralkodó megfertõzõdött a koronavírussal, de a tünetei enyhék. MTI/AP/Pool/PA/Steve Parsons
Európa
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Egy eredetileg keddre tervezett virtuális találkozót mondott le a királynő, miután elkapta a koronavírus-fertőzést, és jelenleg megfázás-szerű tünetekkel küzd.

A Buckingham-palota szóvivője jelentette be, hogy II. Erzsébet brit királynő kénytelen volt lemondani a keddre tervezett virtuális találkozóját, mivel a pozitív koronavírus-teszt után enyhe tüneteket tapasztalt magán.

Soron kívül Világszenzáció: Karikó Katalin és Drew Weissman kapja az orvosi-élettani Nobel-díjat

A palota korábban bejelentette, hogy a királynő pozitív tesztet produkált koronavírusra, ám akkor csak arról volt szó, hogy várhatóan csak könnyített feladatokat vállal betegsége idejére, most azonban enyhe koronavírusos tünetek jelentkeztek a királynőnél.

Hétfőn egy üzenetben részvétét nyilvánította a brazíliai árvizek áldozatai miatt, és jelezte, tervei szerint a jövőben is folytatja a külföldi nagykövetekkel történő egyéb virtuális diplomáciai találkozókat. Most azonban, miután elkapta a koronavírus-fertőzést, át kell ütemeznie programjait, ami épp a legrosszabbkor jött, mivel Boris Johnsonnal kellene találkoznia szerdán – számolt be a Reuters.

A pozitív teszt híre két hét héttel azután érkezett, hogy a királynő a brit trónon töltött 70. évfordulóját ünnepelte, a fertőzés ténye pedig csak tovább erősítette a II. Erzsébet egészségi állapotával kapcsolatos aggodalmakat.