Dollár
421,91 Ft
Euró
408,07 Ft
Font
457,99 Ft
Bitcoin
19,195 $

Erős földrengés rázta meg Tajvan délkeleti részét, szökőár-riasztást adtak ki

Fotó: Földrengéstől megrepedt úttest a kelet-tajvani Hualien városban 2018. február 8-án. A Hualien megyét február 6-án sújtó 6,5-ös erősségű földmozgásban legkevesebb 7-en vesztették életüket, 260-an megsérültek. A mentőcsapatok 224 embert menekítettek ki a romok alól, 67 embert továbbra is keresnek. (MTI/EPA/Richie B. Tongo)
not image

Koós Alexandra

2022. szeptember 18. - 11:33

Ez már a második földrengés volt, amely ugyanezen a területen sújtott le az elmúlt napokban.

A japán meteorológiai hivatal legutóbbi jelentése szerint vasárnap 6,8-as erősségű földrengés rázta meg Tajvan ritkán lakott délkeleti részét, míg az amerikai földtani intézet (USGS) 7,2-es erősségű, valamint 10 kilométeres mélységű rengést mért.

Soron kívül Fürjes Balázs: a futball hazatér, Magyarország újra csúcsra érhet (videó) 

Az adatok szerint a földrengés 14:44-kor következett be Taitung városától 50 km-re északra, amelynek következtében egy kisbolt épülete összeomlott, valamint legalább egy vasúti kocsi kisiklott egy keleti parti állomáson, áldozatokról azonban egyelőre nincs hír.

Az amerikai cunami-előrejelző központ szökőárriadót rendelt el, mivel az epicentrumtól számított 300 km-es körzetben veszélyes, akár 1 méteres hullámok is keletkezhetnek a szigetország partjai mentén, elsősorban Okinawa prefektúra egy részén – közölte a CNA.

Ez már a második földrengés volt, amely ugyanezen a területen sújtott le az elmúlt napokban, ugyanis szombaton egy 6,5-es erősségű, 10 kilométeres mélységű rengést mértek, nem sokkal este fél tíz után, amelyet Tajvan több pontján is érzékeltek, Tajpejben például az épületek is megremegtek.