Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
372,01 Ft
Euró
394,63 Ft
Font
462,31 Ft
Bitcoin
63,434 $

Merényletet akartak elkövetni Törökország elnöke ellen

Egy olyan rendőrautó alá rejtett pokolgépet az ismeretlen merénylő, amely Recep Tayyip Erdogan politikai rendezvénye során ügyelt volna a biztonságért.

Recep Tayyip Erdogan török elnök a búcsúlátogatáson Törökországban tartózkodó Angela Merkel leköszönõ német kancellárral a megbeszélései után tartott sajtóértekezleten az isztambuli Huber-palotában 2021. október 16-án. MTI/EPA/Erdem Sahin
Európa

Nagy Noel

Szerkesztő

Sikerült meghiúsítania a török titkosszolgálatoknak egy merényletkísérletet, amelyet az ország elnöke, Recep Tayyip Erdogan ellen akartak elkövetni – írta a török sajtó beszámolója alapján a The Jerusalem Post.

Erdogan szombaton vett részt egy nagyobb politikai rendezvény, ahol nagy számban jelentek meg szimpatizánsai. Már sejthető volt napok óta a nagyobb tömeg, ezért a török rendőrség jelentős számban megjelent. Soron kívül Magasabb fokozatra emelték a terrorkészültséget Magyarországon

Az egyik rendőrautó alá azonban egy egyelőre ismeretlen merénylő pokolgépet rejtett, amelyet nem sokkal az esemény kezdése előtt érzékeltek. Ez a jármű biztosította volna részben az elnök biztonságát, így biztosan ellene irányult a merénylet.

A török titkosszolgálat időben érzékelték a veszélyt, értesítették az egyenruhásokat, amelynek tűzszerészei gyorsan eltávolították és hatástalanították a pokolgépet. Most vizsgálatot indítottak a merénylő személyének felkutatása érdekében.

Nem ez lenne az első alkalom, hogy Erdogan elnököt erőszakkal próbálják meg eltávolítani a hatalomból. Mint ismeretes, 2016-ban a hadsereg puccsot akart végrehajtani az elnök ellen, melyről itt lehet részletesebben olvasni.

Dobrev Klára Magyar Péterről: a politikának nemcsak a celebkedésről kellene szólnia

A politikus többek között azt is elmondta, hogy mire számít az idei választáson, és hogy mit gondol a TISZA Párt alelnökéről.

Eljött a nagy nap, élőben adja a tv a Barcelona-PSG meccset

A Bajnokok Ligája negyeddöntőinek visszavágója következik, amiket élőben közvetít a televízió, melyekre milliók kíváncsiak, szerte a világon.