Dollár
432,11 Ft
Euró
423,19 Ft
Font
482,06 Ft
Bitcoin
20,035 $

Az eplényi vízhiány miatt nem tudtak elég sípályát megnyitni

Fotó: Twenty20
not image

Takács Petra

2022. február 2. - 10:16

Az Enefi a Síaréna működésével kapcsolatban tájékoztatta a befektetőket, hogy vízhiány van Eplényben, emiatt pedig nem tudtak az igényeknek megfelelően elég sípályát megnyitni.

A 2021-es síszezon decemberi bevétele hasonlóan alakult a 2020-as év azonos időszakához képest, annak ellenére, hogy kevesebb napon tudták az eplényi sípályát üzemeltetni.

Soron kívül Nyerő Páros: Bíró Bea szerint Megyeri Csilla így se, úgyse lesz olyan szép, mint ő

Azonban a 2022-es januári bevételi számok jelentősen alulmúlták a 2021 januárit, aminek legfőbb oka, hogy a hóágyúk vízigényét nem lehetett megoldani elegendő mennyiségű, természetes úton nyert víz felhasználásával, így a Síaréna képtelen volt a síelési igényeknek megfelelő mennyiségű pályát megnyitni.

A 2021-es évre jellemző szárazság komoly gondot jelent az idei szezon megszervezésében, ami előreláthatólag jelentős bevétel csökkenést is generálhat a 2020 december – 2021 március közötti síszezonhoz viszonyítva – írta a Portfolio

Ilyen időjárás vár ránk szerdán

Ennek ellenére a Síaréna bízik abban, hogy az eplényi területre tervezett „Világ Leghosszabb Vízicsúszdája” építési munkájának elindulásával megoldásra kerül a természetes vízhiány problémája is.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.