Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
362,93 Ft
Euró
393,56 Ft
Font
467,79 Ft
Bitcoin
64,201 $

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az ukrán atomerőmű elleni támadás miatt

Az ukrajnai atomerőmű elleni támadás széles körű tiltakozást váltott ki a nemzetközi közösségben, és aggodalommal tölti el a világ vezetőit.

...svg content...Rafael Mariano Grossi, a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség fõigazgatója sajtóértekezletet tart Bécsben 2022. március 4-én. Az orosz hadsereg ezen a napon átvette az ellenõrzést a délkelet-ukrajnai zaporizzsjai atomerõmû felett, miután tûz ütött ki az erõmûnél az orosz csapatok támadását követõen. Néhány órával késõbb érkezett hírek szerint sikerült eloltani a lángokat, amelyek egy oktató épületben csaptak fel, az erõmûkomplexumon kívül. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai mûvelet végrehajtását Ukrajnában. MTI/AP/Lisa Leutner
Európa
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az ENSZ három diplomatája jelentette be, hogy az ukrajnai atomerőmű elleni orosz támadás miatt az ENSZ Biztonsági Tanácsa pénteken egy rendkívüli ülés keretében fogja megvitatni a történteket.

Az orosz csapatok megszállták a zaporizzsjai atomerőművet, mely egyébként Európa legnagyobb atomerőműve, majd a támadás következtében tűz ütött ki az atomerőműnél, melyet reggelre sikerült is eloltani, ám a támadás egy potenciális katasztrófával fenyegetett. Soron kívül Ugrott a gyermekbántalmazó karateedző egyik legértékesebb díja

Az ülésen többek közt felszólal a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség, valamint az ENSZ egyik tisztviselője is, miután több vezető, köztük Boris Johnson brit miniszterelnök és a brit külügyminiszter is jelezte, hogy egy rendkívüli ülés keretében kellene megvitatni a történteket.

(CNN)

Párizsi olimpia: 75 ezer katona és rendőr, 44 ezer sorompó és útlezárások tömkelege

Párizs utcáin rekordszámú rendőr és katona járőrözik, miközben a város a 2024-es nyári olimpiai játékok megnyitójára készül.

Botránnyal indult a párizsi olimpia

Marokkó 2-1-re legyőzte Argentínát a férfi labdarúgótorna nyitómérkőzésén, ám mindezt csak egy nagy csavar végén.