Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
359,14 Ft
Euró
391,92 Ft
Font
466,53 Ft
Bitcoin
57,819 $

Eltűnt japán Black Hawk: öt holttestet talált a hadsereg

Egy szóvivő szerint egyelőre nem sikerült beazonosítani őket, s mivel öten továbbra sem kerültek elő, folytatják a keresést.

...svg content...Fotó: A japán szárazföldi alakulatok (JGSDF) által 2023. április 6-án közreadott, dátummegjelölés nélküli kép a szárazföldi erők egyik UH-60JA típusú helikopteréről egy meg nem nevezett helyszínen. Legénységgel a fedélzetén 2023. április 6-án eltűnt egy japán katonai helikopter a délnyugati Okinava prefektúrához tartozó lévő Mijako szigeténél. Az UH-60JA típusú helikopter helyi idő szerint délután négy óra körül tűnt el a radarról, a keresés jelenleg is tart. MTI/EPA/JGSDF
Ázsia
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Korábban beszámoltunk róla, hogy a japán hatóságok nagy erőkkel folytatták a keresési műveleteket, miután rejtélyes módon eltűnt egy japán UH-60JA (Black Hawk) helikopter, a fedélzetén két pilótával, két szerelővel és a személyzet hat tagjával.

Most pedig arról érkeztek hírek, hogy a hadsereg öt holttestet talált, bár egyelőre nem sikerült beazonosítani őket, valamint a Black Hawk maradványaira bukkantak – derül ki a Channel News Asia beszámolójából. Soron kívül Hőség: folytatódik a vízosztás a vasútállomásokon, pályaudvarokon, autóbusz-állomásokon

„Öten még mindig nem kerültek elő, ezért a keresési és mentési műveletek továbbra is folytatódnak”

– nyilatkozta az AFP-nek a hadsereg szóvivője.

Körülbelül másfél hete egy használaton kívüli mentőcsónakot, egy ajtót és más, feltehetően a hadsereg helikopteréből származó darabokat is találtak, ám arról továbbra sem érkezett hivatalos megerősítés, hogy mi okozhatta a balesetet.

2022 januárjában hasonló incidens történt, amikor egy japán vadászrepülőgép lezuhant Isikava prefektúra középső részén, amely miatt a fedélzeten tartózkodó két pilóta elhunyt, 2019-ben pedig egy F-35A lopakodó repülőgép zuhant a tengerbe, amelynek pilótája szintén életét vesztette.

Gyurcsány Ferenc megint Orbán Viktort támadja, de hol van Magyar Péter?

Visszatért a régi sémához Gyurcsány Ferenc, ami korábban sem működött, és most sem tűnik úgy, hogy ez jó taktika a részéről.

Hőség: folytatódik a vízosztás a vasútállomásokon, pályaudvarokon, autóbusz-állomásokon

A MÁV-Volán-csoport megerősítette, a nagy hőségre való tekintettel folytatják a vízosztást a vasútállomásokon, pályaudvarokon, autóbusz-állomásokon.