Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
368,84 Ft
Euró
393,44 Ft
Font
459,58 Ft
Bitcoin
62,199 $

Nyolcéves eltiltást kapott a magyar kajakos, Horváth Bence

Többszörös visszaesőként ezúttal szigorúbb eltiltással büntették.

Fotó: MTI/Kovács Tamás
Sport

Koós Alexandra

Szerkesztő
TÉMÁK

A hírek szerint a korábban négy évre eltiltott kajakos Horváth Bence tavaly nyáron ismét doppingvétséget követett el, amiért ezúttal nyolcéves eltiltással büntették. Mint kiderült, a 31 éves Horváth 2023 júniusában megtagadta a mintaadást az ellenőröknek, és mivel ez már a második esete volt, a mostani döntés szerint 2031. október 29-ig nem versenyezhet.

Mindez a Magyar Antidopping Csoport (MACS) honlapján szerdán megjelent közleményből derült ki. Az MTI emlékeztet, a 2015-ben U23-as világbajnoki aranyérmet szerző sportoló karrierjét 2016 óta akasztották meg többször is doppingügyek. Szomolányi Mátéval kettesben ugyan kijutott a riói olimpiára, ám a magyar szövetség közvetlenül a játékok előtt visszavonta a nevezését. Soron kívül Skatulya I. címmel megjelent Azahriah új albuma

Mindez azután történt, hogy a MACS tudatta: a két versenyző három-három atipikus mintát produkált. Bár jogilag nem követtek el doppingvétséget, a csoporttól írásban kapott és a Tiszeker Ágnes, a csoport vezetője által szóban is megerősített információk egyértelműsítették, hogy tiltott szer volt a szervezetükben – jegyzik meg.

Később Horváthot felmentették az ügyben, ám egy évvel később EPO-val akadt fenn egy ellenőrzésen és 2018-ban négyéves eltiltást kapott. A büntetése letelte után nem versenyzett, tavaly júniusban viszont visszatért egy válogatóversenyen. Érdemes még hozzátenni: 2017-ben a racicei világbajnokságon, majd a plovdivi Európa-bajnokságon is ezüstérmes lett 200 méter egyesben, de utólag mindkét eredményétől megfosztották.

Csak a jövő évtől jön az ingyenes készpénzfelvétel a postákon

Megjelent a Magyar Közlönyben az a törvény, amelyik a postákon is lehetővé teszi az ingyenes készpénzfelvételt havi 150 ezer forintig, ám mint kiderült, erre csak 2025-től nyílik lehetőség.