Clouds
21 Budapest
Dollár
359,31 Ft
Euró
390,66 Ft
Font
445,53 Ft
Bitcoin
23,076 $

Elsüllyedt egy teherhajó Japán és Dél-Korea között, 17 ember eltűnt

Illusztráció/Unsplash/Venti Views
Ázsia
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Jelenleg is folynak a keresési és mentési munkálatok, miután Japán és Dél-Korea között felborult egy fűrészárut szállító teherhajó.

A baleset viharos időben történt Japán és Dél-Korea között, mialatt a személyzet 17 tagja eltűnt. A legénység tagjai közül öt embert mentettek ki szerdán azt követően, hogy a 6,551 tonnás „Jintian” elsüllyedt.

Soron kívül Január 29.: ilyen időjárás vár ránk vasárnap

Nagaszaki partjainál süllyedt el a hajó, a hajótörötteket a közelben lévő hajók vették fel. A japán Kyodo hírügynökség beszámolója szerint a „Jintian” közel négy órával azt követően süllyedt el, hogy a legénysége kedden késő este vészjelzést adott le.

A legénység közölte, megdőlt a hajójuk és elkezdett beömleni a víz. A hongkongi bejegyzésű hajó legénységének 14 tagjai kínai, 8 pedig mianmari. A dél-koreai tisztviselők beszámolója szerint a kapitány helyi idő szerint 2 óra 41 perc körül kommunikált utoljára a műholdas telefonon keresztül, közölve a parti őrséggel, hogy a legénység tagjai elhagyták a hajót.

A hajó már teljesen elmerült, amikor a dél-koreai parti őrség megérkezett a helyszínre – jelentette a Yonhap hírügynökség. Az átkutatásra került mentőcsónakokban senkit nem találtak, és egyelőre azt sem tudni, mi okozta a teherhajó felborulását.

Az Al Jazeera azt írja, hogy a baleset idején Japán és Dél-Korea nagy részét hideghullám sújtotta, egyes területeken erős havazásról számoltak be. A mentés helyszínéhez legközelebb eső szigeteken a nappali hőmérséklet mindössze 3°C volt.