Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
352,97 Ft
Euró
381,78 Ft
Font
444,85 Ft
Bitcoin
43,375 $

Elsüllyedt egy hajó Lampedusa partjainál, egy kétéves kislány életét vesztette

További 8 embert pedig jelenleg is keresnek.

Fotó: MTI/EPA-ANSA/Ciro Fusco
Európa

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Guardian jelentése szerint az olasz parti őrség számolt be arról, hogy egy körülbelül 50 embert szállító hajó, mely a Földközi-tenger középső részén közlekedett, elsüllyedt a Lampedusa partjainál lévő vizekben. A mentési műveletekben az olasz parti őrség és egy halászhajó is részt vett.

A helyi halászhajó segítségével végül sikerült kimenteniük a vízből 42 embert, köztük egy kétéves kislányt is, ám a gyermek nem sokkal a mentés után, a mentőhajó fedélzetén életét vesztette. Sem a gyermek nevét, sem nemzetiségét nem hozták nyilvánosságra. Soron kívül Január elsejétől emelkedik a nyelvvizsga-támogatás összege

A túlélők beszámolói szerint 8 embert jelenleg is keresnek, akiket még mindig eltűntként tartanak nyilván. A hatóságok jelezték, most is folyik a kutatás és a mentés, a műveletekbe pedig csónakokat és helikoptereket is bevontak. Megjegyezték, fontos, hogy mihamarabb nyomukra bukkanjanak, ugyanis az eltűntek között két gyermek is van.

Lampedusa egy ideje az illegális bevándorlók áradatával küzd, az elmúlt napokban különösen: hétfőn 11 hajó szállt partra, mintegy 800 emberrel a fedélzetén. Köztük volt egy hajótrailer is, amely 576 embert szállított Egyiptomból, Szíriából, Irakból, Marokkóból, Pakisztánból és Bangladesből.

Mint ismert, november 6-án az olasz kormány bejelentette, hogy Albániában központok létrehozását tervezi a menedékkérők befogadására, Giorgia Meloni miniszterelnök pedig „történelmi jelentőségű” megállapodásnak nevezte a Tiranával kötött megállapodást a migrációs áradat kezelése érdekében.

Halálos áldozatai is vannak a Seychelle-szigeteken pusztító áradásoknak

Az Indiai-óceán térségében fekvő, mindössze százezer lakosú, 115 szigetből álló Seychelle-szigetek a turisták kedvelt célpontja. A Mahé-szigetet azonban robbanás rázta meg, és áradások pusztítottak.