Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
371,38 Ft
Euró
397,59 Ft
Font
471,06 Ft
Bitcoin
65,922 $

Akár a választás végeredményét is befolyásolhatják az első választók, ennyien vannak

Akár a választás végeredményét is befolyásolhatják az első választók.

...svg content...Fotó: Urna az önkormányzati, európai parlamenti (EP-) és nemzetiségi választásokon a főváros a VII. kerületi Erzsébetvárosi Kéttannyelvű Általános Iskola, Szakgimnázium és Szakközépiskolában kialakított szavazókörben 2024. június 9-én. MTI/Balogh Zoltán
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

Egyelőre csak egy kisebb incidens történt egy szavazófülke felborításával, és már azt is tudhatjuk, aki nem írja alá a névjegyzéket, nem is szavazhat. Az eddigi adatok szerint rengetegen szavaztak az első órákban, és természetesen azokat is várják, akik első választók, tehát most szavazhatnak először.

Több mint 216 ezer választó élhet első alkalommal a választójogával a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, a nemzetiségi önkormányzati képviselők, valamint az Európai Parlament tagjainak vasárnapi választásán. Soron kívül Hivatalos: Ukrajnának vissza kell adni a kárpátaljai magyaroktól elvett jogokat

Ők azok, akik a 2022-es országgyűlési választás óta váltak nagykorúvá, azaz választópolgárrá. Az első választók kulcstartót kapnak a szavazatszámláló bizottságtól, a bevásárlókocsiknál használható érme nagyságú kulcstartó egyik oldalán Magyarország, a másikon az Európai Unió zászlaja látható.

Liner/MTI

Kiütéssel nyert Németország Skócia ellen az Eb első meccsén

Németország a legkisebb esélyt sem adta meg arra Skóciának az Európa-bajnokság első mérkőzésén, hogy meglepetést okozzon.