Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
367,17 Ft
Euró
393,06 Ft
Font
457,17 Ft
Bitcoin
66,789 $

Elon Musk új vezetőkkel igyekszik javítani az X helyzetén

A cégvezető lépései a biztonságos környezet megteremtését célozzák, ami végső soron a hirdetők visszatéréséhez vezethet.

Fotó: Unsplash/BoliviaInteligente
PC

Szabó Kata

Szerkesztő

Elon Musk közösségi médiaplatformja, az X új vezetőket nevezett ki a felhasználók biztonságának növelése és a hirdetők vonzása érdekében, számolt be róla a CNN. Az egyik új vezető a már négy éve a vállalatnál dolgozó Kylie McRoberts lesz, aki vállalat globális biztonsági csapatának munkásságát fogja felügyelni, míg a másik érkező Yale Cohen, a Publics Media marketingcég korábbi vezetője lesz, akinek legfőbb feladata a hirdetők platformra történő visszacsábítása lesz.

A lépésre azt követően került sor, hogy a platform már hónapok óta a gyűlöletbeszéddel kapcsolatos kérdésekkel küzd, amely jelentős üzleti problémává vált. A platform bevételei, amelyek nagymértékben függnek a hirdetésektől, jelentősen visszaestek, a reklámbevételek a felére csökkentek azóta, hogy Musk 2022 őszén átvette a Twittert. Ennek oka, hogy a vállalatok vonakodnak attól, hogy márkájukat erőszakra uszító vagy antiszemita szavakat tartalmazó posztokkal hozzák összefüggésbe. Soron kívül Kósa Lajos: Magyar Péternek nem tüntetnie kellene, hanem virágot vennie a volt feleségének

Musk a Twitter átvételekor ígéretet tett arra, hogy a törvény keretein belül fenntartja a szólásszabadságot az X-en, a platform azonban inkább a problémás tartalmak terjesztésének korlátozására összpontosít, mintsem azok eltávolítására. Néhány hónappal korábban online kutatók bemutatták, hogyan jelenhetnek meg ismert márkák hirdetései antiszemita bejegyzések mellett, Musk azonban a példákat félrevezetőnek, mesterségesen összeállítottnak titulálta, mondván az nem a hétköznapi használat során tapasztaltakat mutatja.

Mindenesetre a hasonló eseteket követően több nagy hirdető is vagy csökkentette az X-re fordított költéseit, vagy teljesen megszüntette velük a kapcsolatot, így biztosan nem jön rosszul, ha újabb emberek felügyelik majd ezt a problémás területet.

Szentkirályi Alexandra szerint a BKK-BKV csoport munkatársainak is járna országbérlet

Noha arról nem tett említést, hogy programja része lenne a téma, azt mondja, "nem helyes, hogy Budapest főpolgármestere nemtörődömség miatt elfeledkezne 15 ezer emberről".