Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
371,98 Ft
Euró
398,34 Ft
Font
471,86 Ft
Bitcoin
66,633 $

Elon Musk szerint ostoba „ökoterroristák” a berlini Tesla-gyár gyújtogatói

Leállt a termelés, a milliárdos üzletember mellett a tőzsde is reagált az esetre.

...svg content...Fotó: illusztráció | unsplash
Európa

Bense Róbert

Szerkesztő

Meglehetősen rossz hírt kapott a Tesla-vezér a németországi gyára felől, kedden ugyanis felgyújtottak egy villanyoszlopot az üzem közelében, ami áramkimaradást okozott a gigagyárban. A termelés várhatóan napokra leáll, a részvények pedig zuhanással reagáltak a hírre – írja a novekedes.hu.

A berlini gigagyár ellen korábban is tiltakoztak a zöldek, a mostani eset kapcsán pedig egy szélsőbaloldali szervezetre, a Volcano Groupra terelődött a gyanú. Később egy levelet is kaptak a hatóságok, amiben a csoport vállalta a felelősséget, ennek hitelességét azonban még vizsgálják. Soron kívül Fideszes önkormányzati képviselő az egyik áldozat, akit halálos áramütést ért meggyszedés közben

Elon Musk is véleményezte a gyújtogatást, ostoba ökoterroristának nevezve a károkozókat. Az üzletember hozzátette, hogy értelmetlen dolog gátolni az elektromos autók gyártását, ráadásul komoly bűncselekményt követtek el, hiszen nem csak a gigagyárat érintette az áramkimaradást.

Musk szerint akár terrorizmusnak is minősülhet a gyújtogatás, és az elkövetők a börtönbüntetést kockáztatják. A Tesla árfolyama négy százalékkal gyengült, ugyanakkor a február elején tapasztalt mélypontot nem érte el. A brandenburgi belügyminiszter szigorú büntetést ígért az elkövetőknek.

A Tesla néhány héttel ezelőtt is leállította az európai gyártást, január 29-től egészen február 11-ig tartott a kényszerű szünet. Akkor a Vörös-tengeri konfliktus okozott problémákat, az alkatrészeket szállító hajóknak ugyanis alternatív útvonalak után kellett nézni.

Ilyen szabályok mellett kerül sor a Biden-Trump vitára

Egyre több információ lát napvilágot a közelgő vitáról.