Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
362,79 Ft
Euró
393,44 Ft
Font
467,75 Ft
Bitcoin
64,119 $

Elon Musk gondolt egyet, és beperelte Kalifornia államot

Pontosabban az általa tulajdonolt X nevű (korábbi Twitter) közösségi oldal vezetése tette ezt meg.

...svg content...Fotó: Elon Musk dél-afrikai-amerikai üzletember, a Tesla Motors amerikai elektromosjármű-gyártó, a SpaceX amerikai űrkutatási magánvállalat vezérigazgatója az Emmanuel Macron francia elnökkel folytatott megbeszélésük közben a párizsi államfői rezidencián, az Elysée-palotában 2023. május 15-én. MTI/EPA/Pool/AP/Michel Euler
Észak-Amerika

Kiss László

Szerkesztő

A Bloomberg értesülései szerint Elon Musk X nevű közösségi hálózata beperelte Kalifornia államot annak moderációs törvénye miatt.

A törvény szerint a közösségi hálózatoknak közzé kell tenniük a félretájékoztatás, a zaklatás és a szélsőségesség elleni küzdelem szabályait. Az amerikai milliárdos tulajdonában lévő közösségi hálózat azonban úgy vélte, hogy ez a szabály ellentétes a szólásszabadsággal és az amerikai alkotmány első kiegészítésével. Soron kívül 1500 tonna olajjal borult fel egy tankerhajó a Fülöp-szigeteken

A perben megjegyzik, hogy a kaliforniai törvény célja, hogy nyomást gyakoroljon a közösségi médiaplatformokra, hogy távolítsák el a hatóságok által kifogásolhatónak ítélt tartalmakat.

Meglátásuk szerint az állam arra kényszeríti őket, hogy politikai kérdésekben tartsák magukat az ő álláspontjukhoz.

Szlovákia válaszlépésekkel fenyegette meg Ukrajnát az olajszállítás blokkolása miatt

A szlovák vezetés élesen bírálta Ukrajnát az orosz Lukoil olajszállításainak blokkolása miatt, válaszlépéseket helyezve kilátásba.

Helyszíni fotók a szentesi vonattragédiáról

Szentes és Csongrád között történt a súlyos vonatbaleset, ami végül két ember életébe került, a körülményeket vizsgálják.

Botránnyal indult a párizsi olimpia

Marokkó 2-1-re legyőzte Argentínát a férfi labdarúgótorna nyitómérkőzésén, ám mindezt csak egy nagy csavar végén.