Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
359,34 Ft
Euró
391,92 Ft
Font
466,78 Ft
Bitcoin
58,350 $

Élő adásban adtak le halálos lövést egy Fülöp-szigeteki rádiós műsorvezetőre

A műsort a Facebookon élőben követő nézők pedig sajnos szemtanúi voltak a kegyetlen gyilkosságnak.

...svg content...Fotó: Unsplash/Fringer Cat
Ázsia
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az AP jelentése szerint egy fegyveres halálos lövést adott le egy rádiós műsorvezetőre a Fülöp-szigeteken vasárnap, aki élőben közvetítette műsorát a Facebookon. A műsort a Facebookon élőben követő nézők pedig sajnos szemtanúi voltak a kegyetlen gyilkosságnak.

A rendőrség közlése szerint a fegyveres úgy jutott be Juan Jumalon tartományi hírműsorvezető otthoni rádióállomására, hogy a műsor egyik hallgatójának adta ki magát: ezután kétszer rálőtt a műsorvezetőre a Misamis Occidental tartománybeli Calamba városában lévő élő reggeli adás közben. Soron kívül Két vármegyére másodfokú riasztást adtak ki zivatar veszélye miatt

A támadó ezt követően ellopta az áldozat arany nyakláncát, majd egy társával elmenekült a helyszínről, aki az épület előtt egy motoron várta. A nyomozás folyamatban van a fegyveres azonosítására és annak megállapítására, hogy a támadásnak köze volt-e a műsorvezető munkájához.

Ferdinand Marcos Jr. elnök határozottan elítélte a lövöldözést, és közölte, utasította a nemzeti rendőrséget a gyilkosok felkutatására, letartóztatására és felelősségre vonására. Marcos egy nyilatkozatot is kiadott a gyilkosság kapcsán:

„Az újságírók elleni támadásokat nem tűrjük el demokráciánkban, és azok, akik fenyegetik a sajtószabadságot, tettük minden következményével szembesülni fognak.”

Magyar Péter visszatért Ukrajnából, már megy is az EFOTT-ra

Magyar Péter nem sokkal azután, hogy visszatért a háború sújtotta Ukrajnából, az EFOTT felé veszi az irányt.