Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
368,95 Ft
Euró
392,45 Ft
Font
459,48 Ft
Bitcoin
62,994 $

Az elmúlt évtizedben tavaly volt a legtöbb tuberkolózisos megbetegedés az USA-ban

Meghökkentő adatokra derült fény.

Fotó: Unsplash/Mockup Graphics
Észak-Amerika

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az AP által szemlézett új amerikai kormányzati jelentés szerint 2023-ban az Egyesült Államokban egy évtized óta a legmagasabb volt a tuberkulózisos megbetegedések száma: összesen 40 állam számolt be a tuberkulózisos esetszámok növekedéséről, az arányok pedig minden korcsoportban emelkedtek.

2023-ban több mint 9600 esetet jelentettek, ami 16 százalékos növekedés 2022-hez képest, és a legmagasabb 2013 óta. Noha a koronavírus-járvány idején látványos mértékben csökkentek a tuberkolózisos esetek, azóta folyamatosan emelkednek az Egyesült Államokban. Soron kívül Rárepültek a magyarok az online értékpapírszámla-nyitásra

A friss kormányzati adatokból az is kiderült, hogy a legtöbb amerikai tbc-esetet más országokban született embereknél diagnosztizálják. Szakértők úgy vélik, hogy a 2023-as kiugró adat részben a tbc-esetek nemzetközi megugrásának eredménye: a WHO szerint a tbc 2022-ben a második helyen állt a halálos kimenetelű fertőző betegségek között világszerte közvetlenül a koronavírus után.

Hidvéghi Balázs szerint Brüsszel egyre jobban fél Orbán Viktortól

Mint mondta, a brüsszeli történtek minden határon túlmennek és egyben jelzik, hogy félnek Orbán Viktortól és a szuverenista erők véleményétől.