Clouds
21 Budapest
Dollár
344,86 Ft
Euró
371,08 Ft
Font
431,95 Ft
Bitcoin
26,811 $

Elképesztő számok: történetének legnagyobb nyereségét érte el az Emirates

Fotó: Az Emirates légitársaság Boeing 777-300ER típusú, Dubaiba tartó repülőgépe elsőként száll fel a Liszt Ferenc-repülőtér felújított 1-es kifutópályájáról 2018. június 29-én. MTI/Kovács Tamás
Közel-Kelet
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Az Emirates közel 3 milliárd dolláros rekordnyereséget könyvelhetett el a március 31-én zárult 2022-es pénzügyi évére vonatkozóan.

A csütörtökön közzétett adatok alapján az Emirates eredményes évet tudhat maga mögött, ugyanis 81%-kal 29,3 milliárd dollárra nőtt a cégcsoport árbevétele, továbbá a cég történetének legnagyobb, 2,9 milliárd dolláros profitját érték el, szemben az előző évi 1,1 milliárd dollár veszteséggel.

Soron kívül 5G-tornyokat akart megsemmisíteni egy oltásellenes összeesküvés-elméletet valló nő

Az airportal.hu szerint ennek hátterében többek között az áll, hogy a pandémia elleni utazási korlátozások feloldása után ugrásszerűen megnőtt a piaci kereslet a légi utazás (összesen 43,6 millióan utaztak a járataikon, ami 123%-os növekedés a megelőző időszakhoz képest) és légi szállítmányozás iránt.

Ahmed bin Saeed Al Maktoum sejk, a cég elnök-vezérigazgatója úgy véli, a siker az erős vezetésnek és Dubaj „progresszív politikájának” is köszönhető, egyúttal pozitívan tekintenek előre, s egy újabb erős évre számítanak – írta a CNBC.

„Pozitív kilátásaink vannak az idei évre nézve, s bízunk benne, hogy a cégcsoport továbbra is nyereséges marad. Keményen fogunk dolgozni azért, hogy elérjük a céljainkat, miközben az inflációt, a magas üzemanyagárakat, valamint a politikai és gazdasági bizonytalanságot is szemmel tartjuk”

– mondta.

Tim Clark, az Emirates elnöke szerint ez a remek teljesítmény lehetővé tette, hogy két új Boeing 777-es teherszállító repülőgéppel bővítsék a flottát (de további 5-öt terveznek beszerezni), még több munkahelyet teremtsenek, számos fejlesztést hajtsanak végre, s visszafizessék a covid-válság során felvett hitelt, részben a kölcsön lejárata előtt.