Elindult az Xbox felhőalapú rendszerének tesztelése

not image

Kornis Vivien

2021.február.18 - 01:59

Megkezdte a Microsoft az Xbox cloud gaming tesztelését, amely a felhőalapú játékot teszi lehetővé.

Nem kell már sokat várni, hogy kiderüljön, milyen lesz a böngészős Xboxozás, hiszen a Microsoft megkezdte az xCloud PC-s tesztelését. A szolgáltatás iPhone és iPad eszközökön is elérhetővé teszi majd a felhőalapű videójátékozást, értesült a The Verge.

Az androidos telefonos és tabletes verzióhoz hasonlóan a xCloud webes felülete ajánlott címeket dob majd fel indításkor, elérhető lesz rajta a nemrég játszott játékok folytatása, illetve minden felhőalapú játékhoz hozzáférést biztosít az Xbox Game Pass Ultimate előfizetői számára.

Miután elindult az xCloud, teljes képernyőn lehet játszani, de szükség lesz hozzá egy Xbox kontrollerre. A tervek szerint a felhőalapú szolgáltatás elérhető lesz a Windows 10 Xbox appjában is, viszont jelenleg csak a Chrome és az Explorer böngészőkkel használható.

A nagy újdonság tehát leginkább az xCloud iPadre és iPhone-ra elérhető verziója lesz majd, bár az Apple bizonyos korlátozásokat lengetett be a szolgáltatással kapcsolatban. Nem véletlen az sem, hogy a felhőalapú játékos felület beta verziója nem volt elérhető az iOs felhasználók számára, amikor elindították az appot Androidra. Az Apple azt nyilatkozta, hogy a Microsoftnak egyesével kell majdfelülvizsgálatra bocsátania a játékokat, ami az Xboxot fejlesztők szerint nem jó megoldás felhasználói szempontból.