Elhalaszthatják a PS5-ös és Series X-es GTA megjelenését

not image

Kulcsár Péter

2021.március.2 - 11:58

A legújabb pletykák szerint a Sony és a Microsoft next-gen konzolján sem fog bemutatásra kerülni idén nyáron a GTA V feljavított változata, mivel a fejlesztők nem tudták időben elvégezni az újítási folyamatokat.

A legutóbbi State of Play alkalmával rengeteg új dolgot bejelentettek a Sony háza tájáról, többek között kiderült, hogy a méltán népszerű Crash Bandicoot 4 kapni fog egy PS5-ös, ingyenes upgrade-et, ezáltal 4K 60 FPS mellett szórakozhatunk mindannyiunk kedvenc platformerével.

Talán mondanunk sem kell, hogy sokan várták a Rockstar szereplését is, ám a meglepetés elmaradt, és még a tavaly júniusban beharangozott GTA V felújított változatáról sem kaptunk információkat.

Mindezek vészjóslóak, főleg úgy, hogy a Sony nemrég közzétett ízelítőjében a Ratchet and Clank: Rift Apart játéknál kiírták a június 11-i megjelenési dátumot, a Horizon Forbidden West, Gran Turismo 7 és Grand Theft Auto 5 esetében azonban csupán annyit tudhattunk meg a game-ekről, hogy PS5-ös fejlesztés alatt állnak – szúrta ki a Game Rant.

A Horizon Forbidden West minden bizonnyal 2021 második félévében érkezhet, míg a Gran Turismo 7 a Polyphony Digital stúdió fejese, Kazunori Jamaucsi szerint leghamarabb 2022-ben kerülhet piacra, mivel a koronavírus-járvány miatti korlátozások következtében akadoztak a szoftverfejlesztési munkálatok.

A Grand Theft Auto 5 csúszása meglehetősen negatív fényben tüntetné fel a Rockstart, nem mellesleg a gárda következő nagy durranását, a széria hatodik epizódjával kapcsolatos procedúrákat egyaránt befolyásolhatná a halasztás.

Bármi is legyen az igazság, a globális konzolhiány miatt csak nagyon kevesen élvezhetnék ki a GTA 5 next-gen változatát, bár a világ egyik legnagyobb chipgyártója, a TSMC állítólag felgyorsította a gyártást, ezért nyár végéig stabilizálódhat a helyzet a piacon.