Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,16 Ft
Euró
393,88 Ft
Font
459,58 Ft
Bitcoin
61,872 $

Elfogták az embercsempészeket, akik tüzet nyitottak a rendőrökre reggel (fotók)

Autós üldözéssel indult a nap: hétfő reggel autós üldözés zajlott az M5-ös autópálya budapesti bevezető szakaszán: a gyanúsított egy furgonnal menekült az egyenruhások elől és még tüzet is nyitott a rendőrökre.

Fotó: police.hu
Bűnügy

Borbély Fanni

Szerkesztő

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, hétfő reggel autós üldözés zajlott az M5-ös autópálya budapesti bevezető szakaszán, a rendőrség pedig most arról számolt be, hogy sikeresen elfogták az elkövetőt.

A police.hu beszámolója szerint a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda bűnügyi információi alapján akartak ellenőrizni egy főváros felé haladó magyar rendszámú Ford Transitot a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei 2022. november 14-én 7 óra 22 perc körül az M5-ös autópályán, Inárcs térségében. Soron kívül Donáth Anna Gyurcsány Ferencék plakátjairól: hányingerem van

A kisteherautó a járőrautó megkülönböztető jelzését és a megállásra felszólítást figyelmen kívül hagyva tovább hajtott, a kocsiból több lövést adtak le a rendőrautó irányába. A rendőrök ennek ellenére tovább követték a járművet, ami végül Budapest határában megállásra kényszerült. A gépkocsivezető és a mellette ülő férfi bemenekült egy közeli erdőbe, közben további lövéseket adtak le a rendőrök irányába. Az egyik rendőr figyelmeztető lövést követően viszonozta a tüzet.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság lezárta a területet, a helyszínre csapaterőt, kutyás egységeket, nyomozókat és helyszínelőket irányított. A lövöldözők utáni hajszába bekapcsolódott a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége is, akik 8 óra 21 perckor a XIX. kerületben elfogták a feltételezett elkövetőket; két, magát iraki állampolgárnak valló férfit.

A kisteherautóban 21 illegális migráns utazott, akik szír állampolgárnak vallották magukat, elszámoltatásuk megkezdődött. A lövések következtében az illegális migránsok, az embercsempészek és a rendőrök sem sérültek meg. Embercsempészés bűntett miatt a Budapesti Rendőr-főkapitányság, hivatalos személy elleni erőszak bűntett miatt pedig a Központi Nyomozó Főügyészség indít eljárást.

Szoboszlai visszatért, a 99. percben nyert a Liverpool

Szoboszlai Dominik visszatért a Liverpoolnál a sérülését követően, de egy több mint nehéz meccsen vannak túl a Nottingham Forest ellen az angol bajnokságban.