Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
358,65 Ft
Euró
389,20 Ft
Font
455,00 Ft
Bitcoin
54,472 $

Életfogytiglani börtönbüntetést kapott a 15 éves iskolai lövöldöző tinédzser

15 éves volt, amikor elkövette a bűncselekményt az iskolai lövöldöző, ami után életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték.

Fotó: Usplash/Bruno Guerrero
Észak-Amerika

Hujber Dávid

Szerkesztő

Az USA-ban rendszeresek a lövöldözések, tömeggyilkosságok. Az sem ritka, amikor iskolákban lövöldöznek fiatalok, mint 2021. november 30-án, ami megrázta Oxford közösségét a helyi középiskolában.

Az elkövető, Ethan Crumbley akkor még csak 15 éves volt, aki halálos lövéseket adott le négy osztálytársára a Detroit melletti középiskolában. Pénteken megszületett az ítélet, mely szerint feltételes szabadlábra helyezés nélküli életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte a bíróság. Soron kívül Hivatalos: Sulyok Tamás Magyarország új köztársasági elnöke

Több órán át hallgatták a gyászolók vallomását, akik már soha nem találkozhatnak a szeretteikkel. Félautomata kézifegyverrel követte el a gyilkosságokat a fiatal fiú, amit az apja vásárolt neki pár nappal korábban karácsonyi ajándékként.

Hat másik diák is megsérült a támadásban

A támadásban hat másik diák és egy tanár is megsebesült. A születőket gondatlanságból elkövetett emberöléssel is megvádolták, ami az egyik első ilyen eset, mert azelőtt nemigen volt példa arra, hogy a családtagokat is felelősségre vonjanak egy iskolai lövöldözésért.

A megyei körzeti bíró terrorcselekménynek nevezte a fiú tettét, így elutasította a védelem kérését, a feltételes szabadlábra helyezés lehetőségének kérelmét. A Reuters azt írja, Ethan Crumbley ugyan röviden szólt a bírósághoz, felelősséget vállalt tetteiért, és ígéretet tett arra, hogy a büntetésétől függetlenül azon fog dolgozni, hogy jobb emberré váljon.

Kiemelte, csak azt szeretné, hogy azok az emberek, akiknek ártott, érezzék a bűnösséget, mely által igazságot szolgáltattak. A történtek óta a családtagok nem tudták feldolgozni az eseményeket, míg egyes diákok azóta is szorongást éreznek a tömegben vagy zárt helyeken. Mások arról számoltak be, hogy nehezen barátkoznak, vagy küszködnek azzal, hogy órára járjanak.