Elárasztott területre hajtott be Liverpoolban egy autó, két ember életét vesztette

Fotó: Unsplash/Chris Gallagher
Európa
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Egy fekete Mercedes sofőrje behajtott Liverpool egyik elárasztott területére, melynek következtében két ember életét vesztette.

Az Independent a helyi rendőrség közlése nyomán számolt be arról, hogy két ember életét vesztette, miután egy autóval Liverpool egyik elárasztott területére hajtottak. A férfi és a nő egy fekete Mercedesben utazott szombat este, amikor Mossley Hillben a mély vízbe merültek.

Soron kívül Három kontinensen rendezik meg a 2030-as világbajnokság meccseit

A mentőszolgálatokat nem sokkal este fél 10 előtt értesítették, miután egy járókelő észrevette, hogy a víz alatt piros féklámpák világítanak. A helyszínre a mentők mellett rendőrök és tűzoltók is érkeztek, s együttes erővel kiemelték őket az autóból, ám a kórházban mindkettejüket halottnak nyilvánították.

Egy helyi lakos megosztotta, épp egy taxiban utazott, mely épphogy elkerülte, hogy szintén behajtson az elárasztott területre, ekkor észlelte a víz alatt világító lámpákat. Elmondása szerint akkor már koromsötét volt, s olyan mértékben zúdult le a víz a híd oldaláról, mintha „vízesés lett volna”:

„Ahogy visszanéztem az ablakon, a barátaimhoz fordultam, és azt mondtam nekik, hogy azt hiszem, vörös fényeket láttam a víz alatt, és arra gondoltam, hogy talán valaki elakadt. A biztonság kedvéért felhívtam a rendőrséget.”

A férfit és a nőt mostanra hivatalosan is azonosították, és értesítették hozzátartozóikat. Az aktát átadták a halottkémnek, aki felkérte a Merseyside-i rendőrséget az eset további kivizsgálására.